Деца се занимават с актьорско майсторство през лятната ваканция

0

През месец юли Народно читалище ,,Свети Димитър Басарбовски – 1902“ – село Басарбово започна реализирането на проект ,,Знания за театъра и художественото слово", който се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж“.

Целта на проекта е децата от село Басарбово да получат въвеждащо обучение в театралното изкуство, което да обогати тяхната обща култура и да осмисли летните ваканционни дни.

Дванадесет деца на възраст от 6 до 11 години бяха подбрани да участват в пиесата ,,Трите прасенца“, за да приложат придобитите знания на практика. Сценарият е изпълнен с много хумор, песни и танци. Творческият ръководител Ралица Константинова успява да мотивира младите актьори да покажат най-доброто, на което са способни. Тя получава помощ и от самодейците от театрална формация ,,Зора“, които се изявяват като асистент-режисьори.  

Постановката ще бъде представена пред публика през месец септември на сцените на читалищата в село Басарбово и кв. "Долапите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари