Деца се натровиха с дюнери в Пловдивско

0
Дюнерджийницата е запечатана от БАБХ и се охранява от полицията
Дюнерджийницата е запечатана от БАБХ и се охранява от полицията

Дюнерджийницата е запечатана от БАБХ и се охранява от полицията

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Пловдив извършва проверки във връзка с постъпили сигнали за стомашно неразположение на деца в село Розино, община Карлово. По информация в оплакванията на родителите, сигнализирали в РЗИ и ОДБХ, децата са консумирали храна от заведение за обществено хранене преди да постъпят в училище. След няколко часа 18 деца са се почувствали зле, съобщиха от БАБХ.

Незабавно в обекта са изпратени екипи на ОДБХ - Пловдив.

Обектът притежава временна регистрация за преместваем обект, съгласно Закона за храните, за срок от една година. Удостоверението за регистрация не включва приготвяне на дюнер на място, какъвто децата са посочили, че са консумирали тази сутрин. Инспекторите на областната дирекция са установили, че в обекта се предлагат и други видове храни, приготвени на място, за които не е подадено уведомление.

В хода на проверката не са установени налични готови храни, които да бъдат изследвани в лаборатория. Извършват се проверки на документите за постъпилите в обекта храни и суровини.

Инспекторите са взели проби за лабораторен анализ от кухненски повърхности и натривки, в т.ч. от персонала – един готвач, който е и собственик на обекта.

Извършват се проверки и при доставчици, зареждали заведението в последните дни, с цел пълна проследимост на храните.

В резултат на извършената проверка в обекта, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение, заради неспазване на режима на работа, за който е получил разрешение. Обектът е запечатан и се охранява от полицията.

Инспекцията продължава до пълното изясняване на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари