Деца събират пари за лечението на абитуриент

0
Да помогнем на Божидар да отиде на бала си здрав
Да помогнем на Божидар да отиде на бала си здрав

Ученици от няколко училища в Добрич започнаха дарителска кампания за лечението на Божидар Георгиев, абитуриент във Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски".

Момчето е в дванайсети клас в паралелка с профил "Търговия".

През август миналата година на Божидар е поставена диагноза „хемангиоперицитом на максиларния синус“. В УМБАЛ "Царица Йоана" в София туморът е отстранен, но се появява отново. Момчето е оперирано за втори път, в същата софийска болница. До края на седмицата ще се правят изследвания, за да се определи с точност качеството на тумора. След това ще се проведе лъчелечение, за да се предотврати появата му отново. Близките на Божидар търсят възможности това лечение да стане в Германия и Турция. Тъй като все още резултатите не са ясни, не е ясно и колко средства са необходими за процедурите в чужбина. Ясно е обаче, че те няма да са по силите на семейството.

Когато съучениците на Божидар разбрали, че туморът се е появил за втори път, решили да започнат да събират средства. Поставили касички във ФСГ "Васил Левски" и на няколко места в града. В тях вече има над 2 000 лева, някои още не са отворени. От волейболен клуб "Добруджа 07" откликват на апела за помощ и след последния мач с Нефтохимик", се събират около 2 500 лева.

Във Финансово-стопанската гимназия стартира поредната инициатива - базар по повод Свети Валентин. На него се продават валентинки, сладкиши, бонбони и различни предмети.

В понеделник и вторник, в Средно училище „Петко Рачов Славейков”, където Божидар е учил до седми клас, предстоят благотворителни концерти с участието на талантливи славейковци, а събраните средства ще бъдат преведени в банковата сметка на момчето. В други две училища – Езикова гимназия "Гео Милев" и ПМГ "Иван Вазов", съучениците на болното момче посещават класовете с касичка и набират средства. Касички за набиране на средства за лечението на Божидар са поставени във фирма "Веник", Агроаптеката до "Ивел", в магазини "АВС", във фризьорски салон "Пупа", сладкарница "Захир" и куриерска фирма "Европът".

Банкова сметка:

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK

BIC: TTBBBG22

IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50

Титуляр по сметка: Божидар Славов Георгиев

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари