Деца разгледаха отблизо оборудването на полицейски автомобил и мотор в Русе

0

За четвърта поредна година отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата

Целта е да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност, да се повиши информираността и чувствителността по темата, както и да се провокира промяна в поведението на участниците в движението, с акцент към уязвимите групи.

Служители от ОДМВР – Русе участваха в няколко инициативи на територията на областта:

Русе

В пленарната зала на Община Русе днес се проведе среща с ученици от русенските училища, организирана съвместно от ОДМВР и Регионалното управление на образованието, с подкрепата на Областната администрация и Община Русе.

По време на инициативата пътни полицаи запознаха младежите с основните правила и изисквания за безопасност в няколко видео урока на тема: „Как да се движим безопасно?“; „Как да намалим риска от пътнотранспортни произшествия?“; и „Коланът спасява животи“.

Децата научиха най-важното за правилата за движение по пътищата, като това как най-лесно да преценяват пътната обстановка, какво да правят при инциденти на пътя, как да потърсят помощ, кой, кога и как има отговорност да се обади на 112, защо е важно да се слагат коланите в МПС, как и къде се пресича, ако си пешеходец, с колело или тротинетка, както и много други съвети и изисквания за безопасността на всички на пътя.

След приключване на срещата в залата пътните полицаи предоставиха възможност на младежите да разгледат полицейски автомобил и мотор и да се запознаят отблизо с оборудването им, както и да отговорят на възникналите въпроси.

Две могили

В Две могили тази сутрин от 10 часа жителите и гостите на града имаха възможността да се срещнат с деца от ДГ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Две могили, придружени от техните възпитатели и от униформени служители от РУ – Две могили. Те раздадоха подготвени от децата картички, припомнящи основните правила за безопасност.

Ветово

Във Ветово днес бяха наградени участниците в конкурса за детска рисунка, под надслов „Да играем безопасно на улицата“, в която са се включили над 130 деца между 1 и 12 клас, както и от детските градини. Инициативата бе организирана от Общината и в нея се включиха представители на РУ – Ветово.

Снимки: от инициативата в гр. Русе, очакват се и от останалите събития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари