Деца от пет детски градини участваха в пленер за малки художници

0

Пленер за малки художници, в който участваха 80 деца от пет детски градини, се проведе вчера пред Доходното здание.

Малчуганите, които се включиха в пленера, са от ЦДГ "Звездица", ЦДГ "Детелина", ЦДГ "Ралица", ЦДГ "Червената шапчица" и ОДЗ "Снежанка". 

Темата на пленера беше „Шeвиците в националните облекла на различните етности“. Децата имаха възможност да рисуват както върху чадър, така и върху статив, което предизвика огромен интерес.   

Събитието се осъществи в изпълнение на образователните дейности по проект на Община Русе - "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе", който се реализира по Програма BG06 “Деца и младежи в риск“ на Европейското икономическо пространство.

Както информирахме на пресконференция за напредъка на проекта, Община Русе е бенефициент на 224 780 евро, с които се финансират строително-ремонтни дейности и модерни образователни методи за предучилищна подготовка. 40% от средствата се влагат в дейности за подмяна на дограма, ремонт на покривни конструкции и реновиране на занимални и санитарни помещения в детските заведения.

Образователните дейности, предвидени в проекта включват иновативни методи за предучилищна подготовка и елементи на неформално образование, специално внимание към децата в неравностойно положение и от различни етноси, активна работа с родителите чрез разнообразни форми на интеркултурно образование, изграждане на нови отношения между семейството и образователната система, създаване на клубове на родителите, за да се постигне трайно сближаване на деца от различни социални групи в мултикултурната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари