Деца играят футбол с отровени гълъби в Русе

1
Замърсяването на въздуха заплашва здравето на русенци
Замърсяването на въздуха заплашва здравето на русенци Снимка: Петер Костов

Замърсяването на въздуха заплашва здравето на русенци

Деца бяха забелязани да играят футбол с тленните останки на поредния отровен гълъб точно пред сградата на Община Русе, съобщи в социалните мрежи Петер Костов, активист от инициативата "Чист въздух".

"Докато правихме флашмоб за чист въздух и се подписвахме против инсинератора, видях децата да играят импровизиран футбол с тленните останки на поредния отровен гълъб", написа Костов. "Грозно е, но ги снимах. А после поднесохме цвете с реторичен въпрос: Ще има ли Русе?!"

Костов призова гражданите да се присъединят към блокадата на града през уикенда, за да принудят властите да вземат мерки за замърсяването на въздуха.

"Залповите изпускания са законни само при случай на авария или предотвратяване на авария, а не на общо основание, всяка божа вечер!", написа той. "Неорганизираните емисии са незаконни! В Русе се извършва незаконна застрашаваща здравето ви дейност! Няма друго логично обяснение за замърсяването!"

Костов също така обърна внимание на факта, че градът е пълен с умрели птици, дори и в разгара на лятото.

"РЗИ, за Бога, градът е пълен с умрели птици, а дори не е зима!", написа той. "Не се ли замисляте?! Изследвайте ги!!!"

Замърсяването на въздуха в Русе е проблем от години. През 2022 г. градът беше обявен за най-замърсеният в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    27
    Гълъб
    Със блокади нищо няма да стане, този трик не работи във държави далеч по развити от нас а тука ще променим света, не знам какво е решението но не е и това, вие ако искате си хабете времето
  • 9
    26
    Кукуруз
    Тоа не са деца а изроде
  • 10
    25
    rpnkq
    Поредните малки отрепки, бъдещи боклуци и сигурно горди отрочета на простите си родители.
  • 5
    24
    Пенчева
    Случайно някой прочете ли огромния вестник с хвалби на Пенчо Милков и сие преди изборите, който беше пуснат в огромен тираж и беше разпространен из всички жилищни блокове? Там пише, че Община Русе е овладяло положението с ФПЧ и дори го е подобрила като това важи за 2022 г- тоест годината, в която градът е с най-мърсен въздух, както и предната година при пандемия, когато изпозатвориха много фирми за по няколко месеца и логично намаля замърсяването, както и намаля трафикът на автомобили. Между другото ще протестирате с автомобили срещу мръсен въздух ли?! По-нелепо е дори от неорганизираните емисии, за които говорите!
  • 1
    23
    Много Лошо
    Навъдиха се хора зли и май небългари и лоши хора.Плюят се един друг,мразят се ,а причината е в страни,само където те не искат да я видят.Страх ги е да я сочат.Лоша работа.Спрете се.Стига толкова.Лошо сте възпитани или вместо сърца вече имате во истина лайна във вашата душа? Не видите ли до къде края на пътя е стигнал? Кротост.Хляб имате и покрив все още.Малко ли е? Малко трябва за да Ви го отнемат.Огледайте се и млъкнете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари