Дете откърти главата на единия от войниците на Паметника на Незнайния войн в Хасково

0
Това е поругаване на паметника, допуснато от лошо възпитание и вина за подобни грозни случки носи цялото ни общество, заяви кметът Станислав Дечев
Това е поругаване на паметника, допуснато от лошо възпитание и вина за подобни грозни случки носи цялото ни общество, заяви кметът Станислав Дечев Видео: Марица

Това е поругаване на паметника, допуснато от лошо възпитание и вина за подобни грозни случки носи цялото ни общество, заяви кметът Станислав Дечев

Деца рушат Паметника на Незнайния войн в центъра на Хасково, като се катерят по него. При поредната игра, дете, стъпвайки върху главата на една от войнишките фигури, я откъртва и тя пада. Това се случва в неделя през деня пред погледа на много хора, информира "Марица".

Това е поругаване на паметника, допуснато от лошо възпитание и вина за подобни грозни случки носи цялото ни общество. До дни ще пристигнат експерти и ще го възстановят. Паметниците са памет за нашите предци и трябва да ги уважаваме. Не може деца да се катерят по тях, те трябва да се пазят и уважават, коментира кметът Станислав Дечев. Падналата глава е в музея, специалистите ще кажа до колко тя е увредена.

Видеонаблюдението е заснело поругаването. Няма да покажем лицата на децата. Ще се опитаме обаче, според закона, родителите да понесат своята отговорност, каза още кметът.

За съжаление и в строящия се парк над ДНА също зачестяват посегателства. Там също има видеонаблядение. Предстои акция по опазвате на града, ще има и глоби, каза още Дечев.

Паметникът на Незнайния войн е издигнат в памет и прослава на загиналите във войните. Той е дело на Тома Делирадев и е открит през 1927 г. от Цар Борис III. През годините са правени реставрации, но никога елементи от него не са били събаряни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    До 1
    Руското посолство влиза ли в определението ти за "чужди посолства" ?
  • 3
    1
    Indianec v BG
    Така ще е, докато родоотстъпници позволяват на чужди посолства да им диктуват, как да обезличават българщината и да сеят безпросветност в душите на зомбирания народ. Честит Ден на Народните будители! Пардон на Hello Inn! Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари