Десислава Тенева, ще се омъжиш ли за мен?

1

Парашутист предложи в небето брак на любимата си по време на зрелищното шоу в центъра на Пловдив преди минути.

Старши лейтенант Никола Величков развя от парашута си транспарант с надпис „Десислава Тенева, ще се омъжиш ли за мен?“ Любимата му се разплака от щастие и отговори с „Да!“

Двамата влюбени са 28-годишни и са заедно от година.

С романтичната случка приключиха демонстрациите на елитните военни, които показаха как охраняват небето над страната ни и как протичат специални, антитерористични операции и такива по освобождаването на заложници, пише Марица.

С демонстрацията Пловдив се присъедини към кампанията "Бъди войник" за набиране на професионални военнослужещи. На площада бяха поставени и палатки, в които кандидатите за кадрова военна служба можеха да се запишат.

Самолети, изтребители и хеликоптер от Българските военновъздушни сили изпълняваха полети на малка височина над централната част на Пловдив.

Самолетът „Спартан“, ескортиран от два Миг 29, разцепиха небето над града. Над площада премина и самолет L 39, който е учебно боен и е чешко производство.

На височина 150 метра със скорост 280 км/ч подходи вертолет Миг-24, който показа бойно маневриране.

Имаше и показно по обезвреждане на терористи чрез използване на алпийски техники. Спецссилите се спуснаха по метода рапел, след което подходиха към автомобила и обезвредиха терористите.

Военните демонстрираха и бойни техники, чупиха с голи ръце на речни камъни и горящи керемиди.

Над 70 войници положиха клетва преди демонстрацията пред Военния клуб.

"В сърцата си имаме най важното оръжие - вярата. Отправяме благодарност към ветераните, които са ни учили и са ни направили каквото сме. Благодаря за себеотдаването, сърцатостта на всички вас, войници, а на роднините на новозаклелите се искам да благодаря, че ги окуражихте да се влеят в нашите редици. Убеден съм, че както преди, така сега и занапред ще бъдат верни на девиза си "Там, където другите не могат", каза бригаден генерал - майор Явор Матеев.

На демонстрацията и клетвата присъства кметът на Пловдив Здравко Димитров.

В кампанията „Бъди войник“ участваха формирования от Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните сили, Сухопътни войски, Военноморски сили и Военна полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари