Десислава Бакърджиева: Домашното насилие е болест, която явно не може да бъде изкоренена

0
Според проф. Маргарита Бакрачева, когато станем свидетели на домашно насилие или чуем, че нещо става у съседите, трябва да се намесим
Според проф. Маргарита Бакрачева, когато станем свидетели на домашно насилие или чуем, че нещо става у съседите, трябва да се намесим Видео: bTV

Според проф. Маргарита Бакрачева, когато станем свидетели на домашно насилие или чуем, че нещо става у съседите, трябва да се намесим

Поредна жертва на домашно насилие. 43-годишна жена беше убита в Перник. Задържан е съпругът на жертвата. Срещу него е имала издадена ограничителна заповед. Близките на жертвата Анита Димитрова тормозът върху нея е бил системен.

"За да се разбере дали се спазва ограничителната заповед, трябва пострадалото лице или някой от неговите близки да информира органите на МВР за това", каза адвокатът Людмил Рангелов.

Според психолога Радка Николова Анита Димитрова се е върнала при съпруга си, срещу когото има издадена ограничителна заповед, защото може да е била заплашвана, манипулирана, предаде bTV.

„Другият вариант е, когато се създава зависимост със страданията на насилника. Това е трудно за разбиране и парадоксално“, добави тя.

„Това, което наблюдаваме в обществото ни е болест, която явно не може да бъде изкоренена. Това е поредният случай – това е най-големият проблем“, смята актрисата Десислава Бакърджиева.

Според психолога проф. Маргарита Бакрачева, когато станем свидетели на домашно насилие или чуем, че нещо става у съседите – трябва да се намесим, като не е необходимо това да бъде лично, но всяко осигуряване на косвена подкрепа може да бъде ефективно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ivan
    Ами,болест на мозъка ти е!Вьприс на добра семейна среда и вьзпитание!Ама Бьлгарина го няма!Липсва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари