Десислава Атанасова защитава със зъби и нокти Делян Добрев

0
Десислава Атанасова и Александър Симов се хванаха за гушите
Десислава Атанасова и Александър Симов се хванаха за гушите

Депутатите от БСП и ГЕРБ - Александър Симов и Десислава Атанасова, се скараха в ефира на bTV за оставката на Делян Добрев.

Атанасова заяви, че зад стремежа на БСП да „осветява схеми“ с политици от ГЕРБ има таен мотив. Симов пък се позова на причините за избухването на скандала в общината в Хасково.

„Ще гласувам против оставката на Делян Добрев. За мен Делян Добрев си остава професионалист“, каза Атанасова.

„Ще гласувам да напусне парламента. Смятам, че мястото му вече не е в народното събрание“, каза на свой ред Симов.

Говорейки за Добрев и обвиненият по негов адрес, Атанасова каза: „Може да дадем много примери в обратната посока. Манол Генов още е в парламента, а има обвинение за купуване на гласове. Дали обвиненията, хвърлени в пространството, ще бъдат доказани, засега не е ясно“.

„Ако вината на Генов бъде доказана, ние ще имаме нашето решение. Схемата ГЕРБ „той е заподозрян, махаме го“ в началото действаше добре, но така действат всички, които се опитват да заличат следите на местопрестъплението“, отвърна ѝ Симов.

Депутатката от ГЕРБ пък го контрира, че партията е доказала, че не разпъва политически чадър върху никого. „Пожелавам на Симов да придобие опита, който има Делян Добрев в парламента“, добави тя.

„Защо не излязоха хасковлии да кажат: Деляне, остани?“, попита я колегата ѝ от БСП.  Той добави, че хората в Хасково не одобряват действията на Добрев, виждайки неговата плетеница. Той е подкрепян само от партията и едрия бизнес.

Атанасова обясни, че БСП „са започнали да осветяват“ тези зависимости заради амбицията си да създадат алиби, че трябва в контекста на антикорупционното законодателство една друга институция (президента) да назначава ръководството на съответния орган. Втората причина за този скандал е, че БСП нямат опорни точки, с които да се противопоставят на успехите на правителството. Тяхната цел е да се заличат успехите на кабинета, както и цялостната визия за България. Те не казват нищо за нарастването на доходите, за успехите във външната политика.

"Вчера видяхме, че у нас дойдоха премиерите на три съседни държави, а ние тук се занимаваме с баджанаци и кумове", каза още Атанасова.    

Схемата Хасково гръмна, защото кметът, посочен от ГЕРБ, започна да обвинява партията си, че отказва да изпълнява някакви обществени поръчки, контрира я Симов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари