Десислава Атанасова: За пореден път пенсионерите бяха излъгани

0
Въпросите на Кирил Петков звучат нелепо
Въпросите на Кирил Петков звучат нелепо

Въпросите на Кирил Петков звучат нелепо

"Вече сме февруари и нямаме още бюджет. Това не е странно, тъй като няма и управленска програма. Все още няма законодателни промени за сферите на влияние в министерствата."

Това заяви председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

За нас е категорично ясно, че това е бюджет на тримесечието и на инфлацията. Всички думи, че ще има ръст на инвестициите, стабилност и растеж на икономиката могат да се опровергаят, когато бюджетът се погледне от експерт“, подчерта тя. По думите ѝ инфлацията е нараснала с 10%.

За пореден път пенсионерите бяха излъгани, защото управляващите нямат представа как се прави социална политика. Със сигурност трябва да има преизчисляване на пенсиите. Това беше и един от жалоните на БСП, но сега не го виждаме в бюджета“, смята Десислава Атанасова.

Тя посочи, че сме свидетели, че всеки ден се пишат писма на премиера от общини, болници, детски градини и т.н., че не се издържа финансово. Няма нито едно решение в продължение на месеци. Има един мораториум, предложен от ГЕРБ, който претърпя корекции, но той скоро изтича. Скоро за битовите потребители също ще станат непосилни сметките за ток, след като се увеличат цените, прогнозира Атанасова.

Ние отдавна предлагаме решения още когато цените тръгнаха нагоре. Внесохме три проекта за компенсиране на цените на тока. До момента няма нито едно решение. Ако чакаме на КЕВР, трябва да се молим по-скоро времето да стане топло“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ в НС.

Десислава Атанасова коментира и въпросите на премиера Кирил Петков към Прокуратурата.

Г-н Кирил Петков много отдавна демонстрира, че му липсват базисни знания за властите в страната. Той направи кратка ретроспекция на медийно интересни случаи, но да му кажа, че Прокуратурата всяка година представя доклад за своята дейност. Когато имаш данни за дадено престъпление, си длъжен да споделиш това с органите на държавното обвинение. Звучи нелепо, след като разполагаш с данни от службите, да изпращаш доказателства от медийни публикации. Това звучи отново като раздут и спукан балон. Категорично не са отклонявани средства към ГЕРБ, независимо от кои обществени поръчки“, подчерта Атанасова.

По думите ѝ дружеството „Булгаргаз“ е било не печалба много преди да се смени ръководството му и добави, че министрите не се справят с преките им ангажименти.

Тя отрече и ГЕРБ да е в координация с леви политици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    88
    Ах како Деси, колко работа можеш да отметнеш!!!
  • 4
    1
    Село
    Благодарение на вас бяха лъгани и докато не изчезнете завинаги ще бъдат Сливен е хубав град.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари