Десислава Атанасова в Русе: Единственият изход са предсрочни парламентарни избори

1
Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател
Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател Снимка: Мартин Пенев, БТА

Единственият изход са предсрочни парламентарни избори

Така смята председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която  на посещение в Русе.

"Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата. Единственият изход са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности.", заяви  Атанасова, предава БТА.

По думите ѝ е очаквано и логично президентът Румен Радев да връчи мандат на БСП за съставяне на правителство. Според Атанасова това мнозинство, което би се формирало евентуално в 47-ото Народно събрание, не би дало успешната формула за стабилност.

"Не намирам за възможно тези четири формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно. Отделно, настоящите бъдещи коалиционни партньори не искат да направят правителство. В продължение на повече от две седмици те поставяха помежду си разделителни ивици", обясни Атанасова.

Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател. "Те ясно си дават сметка в какво състояние се намира държавата - за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската народна банка, за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Считам, че се движим все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори", каза Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    Васката
    На Деси Атанасова ще й скъсам дупарката .
  • 7
    12
    До 5
    Рано си слънчасал,карай по сянката!!!
  • 7
    11
    Българска му работа ...
    Захитряха - искат избори, за да седнат в депутатските кресла - тлъста заплата и никаква, ама никаква отговорност, защото като депутати абсолютно нищо не правят. И партиите чакат на някой друг да управлява държавата.
  • 8
    10
    Умен
    Тая пари да ми дава няма да и го дам да го лапне. Кой знае какво ще ми лепне.
  • 12
    9
    Деско Моя, прекрасна и...
    А какъв КЕКС правеше в Общежитията, а как го духаше на задната седалка у софето, ама и преди и сега все ти миришеше на вмирисана пъстърва гъбясалата ти Шунда ма. Айде измий си я тая Утка ма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари