Агенция "Медиана": 6 партии влизат в следващото Народно събрание

1
Под 4%-ната бариера са ИТН и "Левицата"
Под 4%-ната бариера са ИТН и "Левицата" Снимка: БГНЕС

Под 4%-ната бариера са ИТН и "Левицата"

Проучване на агенция "Медиана" за предизборните нагласи показва, че в следващото Народно събрание влизат шест политически формации, а други две имат шанс за това, предава БНР.

Ако изборите са днес, най-много избиратели биха гласували за ГЕРБ, а на второ място с разлика от два процентни пункта е коалицията "Продължаваме Промяната – Демократична България".

Трета сила, според данните, е партия "Възраждане", на четвърто място е Движението за права и свободи, следвано от БСП и формацията "Български възход".

Под четирипроцентовата бариера, но с над 3 на сто подкрепа са новото обединение "Левицата" и партия "Има такъв народ", показва проучването.

То е реализирано със собствени средства на агенцията "Медиана". Проведено е между 19 и 24 февруари сред 973 души и е представително за пълнолетното население на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари