Десислава Атанасова: Преди години ГЕРБ отвори вратата на ЕС за Северна Македония

0
Поискахме спирането на езика на омразата и претенциите към българското историческо минало да станат част от Преговорната рамка, хвали се депутатката
Поискахме спирането на езика на омразата и претенциите към българското историческо минало да станат част от Преговорната рамка, хвали се депутатката Снимка: БТА

Поискахме спирането на езика на омразата и претенциите към българското историческо минало да станат част от Преговорната рамка, хвали се депутатката

"Стратегическият интерес на България е РС Македония и страните от Западните Балкани да се присъединят към ЕС. Правителството на Бойко Борисов още през 2018 г. определи този въпрос като основен приоритет на първото българско председателство на ЕС."

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде БГНЕС.

Атанасова припомни, че правителството на ГЕРБ е подписало Договора за приятелство с РСМ още през 2017 г.

През 2019 г. поискахме от нашите партньори неговото изпълнение в цялост. Поискахме спирането на езика на омразата и претенциите към българското историческо минало да станат част от Преговорната рамка. Това сме отстоявали и на КСНС“, каза тя и благодари на нашите партньори от Европа, че приеха загрижеността на София.

Предложението на Френското председателство реферира към двустранните протоколи, които трябва да бъдат подписани от двете страни. Протоколът е пътна карта и той трябва да бъде подписан от правителството преди Преговорната рамка. Внесохме предложение за одобряване на Френското предложение, за да не изпуснем този исторически шанс“, заяви Атанасова.

Тя подчерта, че партия ГЕРБ преди няколко години отвори вратата на Европа за РСМ и днес тя отново дава зелена светлина тази страна да започне преговори за присъединяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Тюфекчиев
    ГЕРБ прави и други жизнено важни работи за нас българите . Той произвежда и кислЕрода за нас обикновените хорица.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари