Десислава Атанасова: Няма нищо по-логично първите две политически сили да изготвят заедно управленска програма

0
Искаме баланс и равно участие, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС
Искаме баланс и равно участие, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Видео: NOVA

Искаме баланс и равно участие, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Няма да приемем кабинет, който не отразява това, че победител на изборите е ГЕРБ-СДС, а не ПП-ДБ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в „Интервюто след Новините на NOVA”.

Преди това тя обясни, че с втората по големина парламентарна група са започнали нелек процес, който включва няколко стъпки.

„Първата е да уточним законодателната програма. Преговорните екипи достигнаха консенсус, имаме над 30 предложения по законодателната програма и то не кухи фрази, а закони със съдържание. Те са най-важната част, за да може ПВУ да започне да функционира, оттам да функционира и икономиката, общини, бенефициенти”, каза Атанасова.

„Втората стъпка беше днешният разговор и съгласието за управленска програма. Няма нищо по-логично, ако първата и втората политически сили могат да разговарят за обща рамка, за политики, да изготвят заедно управленска програма. И по това намерихме съгласие”, продължи Атанасова.

„Третата стъпка – това е предложението за структура и състав на кабинет. И днес напомнихме, че ние също не бихме подписали празен чек за обещания и сме наясно, че законодателната власт контролира изпълнителната. Държим, ако ще търсим съгласие, ако ще управляваме и споделяме отговорността с нашите колеги, да имаме в най-скоро време, преди да ни бъде връчен мандатът, структура и състав на МС”, каза Десислава Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Nhjuyt
    При ГЕРБ няма логика! При тях има само грабеж!!! Ако все пак ПП- ДБ им се вържат на врътките ще потънат необратимо! В момента ги въртят на бавно чеверме! По добре нови избори,отколкото "логиката" на ГЕРБ!!!
  • 8
    3
    До 2:
    Поздравявам те за коментара – точен и изчерпателен!
  • 8
    2
    Indianec v BG
    Има, Деси, има .... От обикновена прост***ка да станеш политическа. Хау!
  • 9
    1
    Мдаааа
    По принцип няма лошо първите две политически сили да работят заедно ЗА БЪЛГАРИЯ.....ама в случая ПП съществува, защото декларира различни виждания от ГЕРБ по много теми...Да де, ама само декларира, а прави същото като ГЕРБ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари