Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма

0
Сформирани са работни групи, които до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък, стана ясно на общ брифинг на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Сформирани са работни групи, които до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък, стана ясно на общ брифинг на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Сформирани са работни групи, които до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък, стана ясно на общ брифинг на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

"ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма, обвързана с избор на председател на Народното събрание". Това обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на съвместен брифинг на двете политически формации.

Сформирани са работни групи, които до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък. Сред тях са законопроектите, свързани с ПВУ, влизането в Шенген и еврозоната, съдебната реформа в частта за КПКОНПИ, НПК и домашното насилие, предаде БНТ.

"Започнат е разговор и за конституционна реформа", заяви Атанасова като допълни, че дълбока реформа на правосъдната система би могла единствено и само да се реализира чрез конституционна реформа.

Законодателната програма, подготвена от двете формации ще бъде в последствие предложена за обсъждане и на другите парламентарни групи в 49-ото НС. Някои от законопроектите ще бъдат предложени съвместно от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на 49-ото Народно събрание остава непроменена, заяви Атанасова и допълни, че се надява това да бъде първа стъпка в посока да бъде формирано мнозинство, което да излъчи стабилно правителство.

"Дали ще има правителство, с кой мандат ще бъде той, зависи от усилията на всички нас. ОТ ГЕРБ-СДС сме убедени, че единственият път да продължим евроатлантическото развитие, е да има мнозинство", каза Атанасова.

"Опитваме се да използваме максимума от ситуацията. Не обсъждаме правителство и всякакви такива намеци са неоснователни", каза Николай Денков от "Продължаваме промяната".

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че се опитват да използват работните групи като основа за това да заработи парламента - да бъде избран председател и да се излъчат правна и конституционна комисии. "Въпросът за избор на председател на 49-ото Народно събрание все още е на масата", уточни той.

"Дали тези стъпки са първи стъпки, зависи от това дали ще може да направим втори и трети стъпки, а това никой още не може да каже. Не може да се върнем към нормално парламентарно управление без да има излъчено правителство. Дали ще може да намерим сечение и с каква формула, не е предмет на днешната стъпка, която правим. Очевидно, че това е задача и цел, но не е нещо, което може да коментираме, бидейки отговорни за това, което се случва. Всеки от нас, в рамките на ангажиментите, които е поел пред избирателите, търси възможност за рестартиране на парламентарната република", каза Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Lopiu
    Ако този път ПП-ДБ се вържат на ГЕРБ ,са загубени! Тези от ГЕРБ са нагли и хитри и докато са във властта,нищо добро няма да се случи!!! Ще подлъжат ПП-ДБ да ги подкрепи и после ще ги изпързалят!!! ГЕРБ не трябва да е във властта!!! Подкрепя ги само корпоративния вот!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари