Десислава Атанасова: Абсолютно немотивиран и зле написан беше законопроектът за "такса мост"

2
Законопроектът беше използван само защото предстои предизборна кампания, каза още Атанасова и благодари на кмета Милков за експертната оценка
Законопроектът беше използван само защото предстои предизборна кампания, каза още Атанасова и благодари на кмета Милков за експертната оценка Снимка: Facebook / ГЕРБ - Русе

Законопроектът беше използван само защото предстои предизборна кампания, каза още Атанасова и благодари на кмета Милков за експертната оценка

„Не мога да пренебрегна един факт, който касае пряко народните представители от Русе. Законопроект свързан с „такса мост“, за който колегите от ДБ твърде медийно и през социалните мрежи афишираха, че единствено и само те подкрепят“. Така започна своя коментар народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на съвместна пресконференция с Драгомир Дамянов днес в Русе, предаде Арена Медиа.

„Благодаря на кмета Пенчо Милков, който преди всичко оцени този законопроект като юрист, а не като наш политически опонент и каза своето мнение за него. Нашата парламентарна група имаше абсолютно същото мнение – абсолютно безполезен, немотивиран, зле написан законопроект, който беше използван само защото предстои предизборна кампания. И някой, чийто глас не се чуваше в парламента през всичките тези месеци, желаеше да си го залепи на ревера, като много загрижен за гражданите на Русе“, завърши темата Атанасова.

Тя посочи, че не се прави по този начин и каза, че са отворени с експертна оценка, поради факта, че в групата на ГЕРБ има двама министри на Регионалното развитие и благоустройството, на които този проблем е стоял на вниманието твърде дълго. "Експертиза има във всяка група, но тя не бива да бъде пренебрегвана с популистки цели", коментира Десислава Атанасова.

„Вярно е, че тежестта на един мандат ще бъде повече в Русенско, след като вече ще избираме 7 народни представители“. Затова тя призовава да се гласува, без значение за кого. По нейни данни, между 8000 и 10 000 гласа до сега „тежеше“ един мандат. Сега ще бъде около 12 000 гласа.

На въпрос дали ще се кандидатира отново за депутат от Русе, Десислава Атанасова заяви: „Все още няма решение на ИК на ГЕРБ, както и не са започнали събранията на местните структури, затова не мога да потвърдя, или да отрека дали ще бъда водач на листата на ГЕРБ – СДС в област Русе.

По време на целия си мандат 48-то Народно събрание е приело 53 закона, 90 решения и две декларации. Групата на ГЕРБ-СДС е била една от най-активните за 50-те пленарни заседания. Те са с най-много внесени законопроекти, с най-много изказвания и с най-добра експертиза. От ГЕРБ-СДС са участвали във внасянето на 52 законопроекта и проекти на решения. „В този смисъл смятам, че оценката за работата на нашата парламентарна група, която аз малко повече от три месеца ръководих е положителна“, коментира Атанасова.

"Отново сме на прага на предизборна кампания, като за съжаление цената ще я платят отново българските граждани – над 87 млн. лева ще струват предсрочните парламентарни избори. За съжаление стартираме кампания в условия в които партиите са в антагонизъм помежду си", заяви Десислава Атанасова и показа диаграма на Индекса на демокрация в България, който се оказва най-нисък за последните две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    13
    From 12
    Когато един индивид е prozzzzzz ама мноооого proooooozzz, няма спасение. Може би все пак има някаква възможност като му се предостави спешна специализирана помощ.
  • -3
    12
    11- и хигиенисте!
    Че пък акто си такъв голям "хигиенист", я кажи на дуловската селяндурка да не парви икономия на дамските превързки и да ги сменя по-често, защото се учва, че тя изкарва целия си месечен цикъл само с една! Освен това ,след като Деса Просаткеса за теб е голям "капацитет", защо не е предложила поправка на законопроекта и той все пак да мине в Парламента?! Ами, питай бе, гербопитек, питай, сливи ли имаш в устата си?! Или си си глътнал езика като си видял банкянската слугиня с очила аз 20 000 лв.? Изръсила се, завалийката, че да изглежда "интелигентна", ама не се е получило!
  • -3
    11
    Хигиенист
    Народът казва Едно л...но колкото повече го ровиш с пръчка, толкова повече мирише. Та в случая с некомпетентно написаната промяна на текст за таксите от Дунав мост и едно лице, което само шуми около себе си без резултат и реакциите на негови сподвижници ДеБейци и други субекти важи тази поговорка. Затова са и тези вопли с вулгарни излияния. Кесийков това ли е нивото ви на култура на писане?! Ами то било под нулата, а хората очакват текст в закон да промените.
  • 4
    10
    Русенец
    Мръсна герберастка от Дулово !!! Ти миризливке какво точно си направила за Русе??!?!?
  • 9
    9
    Анонимна
    Много дълго оправдателно слово. Когато искаш да свършиш нещо, намираш начин, когато не искаш - търсиш причина. Дълго обяснява причините... Надявам се русенци да не забравят това на изборите през април . Няма магистрала, няма скоростен път, обещани от ГЕРБ още по времето на Лиляна Павлова, като министър МРРБ. Няма отчисления от такса за моста... Не се облекчи трафика на тежкотоварните камиони - приносът на въпросната дама, народен представител от Русе, председател на ПГ на ГЕРБ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари