Прогноза кои ще са новите депутатите от Русе

0
Преференции пренареждат листата на ГЕРБ-СДС
Преференции пренареждат листата на ГЕРБ-СДС Снимка: БГНЕС

Преференции пренареждат листата на ГЕРБ-СДС

Окончателните резултати от парламентарните избори в 19-ти МИР-Русе вече излязоха и започнаха изчисленията коя политическа сила колко депутати ще има в Народното събрание. За Русенско мандатите са общо осем.

Засега ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ ще имат по двама депутати, като при ГЕРБ-СДС ще има разместване заради преференциите. Оттам влизат водачът Десислава Атанасова и областният председател на СДС Драгомир Драганов, който със 1121 преференции измества втория в листата Георги Кръстев. Ако Десислава Атанасова предпочете Разград, където също е водач, второто място в парламента ще бъде за третата в листата Кремена Славова, която има повече преференции /1093/ от Георги Кръстев /1073/, пише Русе Медиа.

От ПП за депутати са излъчени Николай Събев и Рена Стефанова. Бившият министър на транспорта е получил и най-голям брой преференции от всички кандидат-депутати в Русенско – 2249.

„Възраждане“ този път ще имат свой представител от Русе в лицето на адвоката Златан Златанов.

„БСП за България“ също вземат един мандат. Той е за водача на листата Иван Иванов. Въпросът е дали Иванов все пак ще избере да влезе от Шумен, което ще освободи мястото за втората в листата Ивалинка Цанкова.

ДПС отново ще имат депутат и това е Ализан Яхова.

Тъй като „Демократична България-Обединение“ имат повече гласове от „Български възход“, те ще вземат осмия мандат. Водачът Надежда Йорданова е възможно да се откаже, тъй като е начело и на друга листа в София. Тогава на нейно място ще влезе Иван Белчев, който събра 11% от преференциалния вот и се нарежда на второ място. Иван Станев има малко под 6% от преференциалния вот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    Ангел
    Бай Драго порка ли още?
  • 7
    14
    До 13 песимист
    Нека мамин Жорко завърши образованието си, да се дипломира, да се ожени, да създаде деца и тогава ще му дойде реда. Избирателят е мъдър и знае как да подреди кандидатите. А нека ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов и пиара на ГЕРБ - Н.Н. да оценят какво сътвориха, правейки това момченце областен координатор.
  • 7
    13
    Песимист
    А,каква стана тя с момчето на мама - Гошето..
  • 1
    12
    Айде айде
    Щото червеноводската тутурутка на мекерето - олигарх е много хубава
  • 21
    11
    daskal
    Златан Златанов е достатъчен, за да представи капацитета на русенския избирател. Що за кретен трябва да си, за да дадеш гласа си за този психар?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари