Десислав Атанасова: Борбата с корупцията била приоритет на ГЕРБ

0
Ще успее ли първото искане за оставка на правителството?
Ще успее ли първото искане за оставка на правителството? Видео: bTV

Достойно да се представим като държава, която председателства Съюза на ЕС, това очерта като приоритет депутатът от ГЕРБ Десислав Атанасова по bTV в първия пленарен ден след новогодишните празници. 

Друг приоритет на ГЕРБ е борбата с корупцията, заяви тя и припомни, че правната комисия е разгледала ветото на президента  на закона срещу корупцията и с 10 гласа то е отхвърлено,  а със 7 гласа  БСП са били против.

Няма математическо мнозинство вотът на недоверие да мине, заяви  Атанасова и посъветва опозицията да се захване с други теми. Тя посочи предизвикателствата на България  по време на европредседателство и изброи -  дъблинският регламент, Западните Балкани, финансовата рамка за следващия период, всички сътресения, които Брекзит ще донесе.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на парламентарната група на БСП, заяви, че на 17 януари внасят мотивите за вот на недоверие на правителството. Системите са разрушени и не работят, има фасада на държавност, в администрацията некадърни хора, влезли без конкурси,  държава, който не може да осигури сигурността на българските граждани. Приоритетите пред парламентарната група на опозицията са здравеопазване, образование, децата учат Възраждане преди средновековна история, даде пример той.

БСП са без начини да предложат каквато и да било алтернатива, заяви  Атанасова. Вотът е демократичен способ и възможност за дебат, контрира Стойнев.

Демократична алтернатива, която не води до нищо, заяви пък Атанасова.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари