Десетки пътници са блокирани 12 часа във влакове

0
Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна
Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна Видео: bTV

Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна

Три влака със 130 пътници, сред които и деца, са блокирани 12 часа на гара Завет заради лошото време. За това сигнализираха пътници, които чакат часове наред новини, предаде bTV.

Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна.

Причината – скъсана контактна мрежа върху товарен влак. Аварията е станала в 4:40 ч. сутринта, съобщиха от НКЖИ. На място е бил изпратен дизелов локомотив, който да се опита да освободи и изтегли товарния влак, но по пътя има паднали и много дървета, както и провиснала контактна мрежа. Изпратена е на място специализирана техника, която да ремонтира контактната мрежа. Едва тогава дизелов локомотив ще може да изтегли влака.

Властите се опитват да организират три автобуса от Карнобат, с които да бъдат извозени пътниците от блокираните влакове. Проблемът е, че Ришкият проход е затворен и се търси алтернативен маршрут.

Снегът е мокър, натежал е на дърветата и на някои места дърветата са паднали директно на линията, на други клоните опират в контактната мрежа. Да, има деца. Влаковете са под напрежение – отопляват се. Няма опасност от измръзване на пътниците. Нямаме бедстващи пътници на гари или между гари, които да са оставени на студено. Полагат се грижи за пътниците“, коментира Емил Симеонов, представител на НКЖИ.

Съветът към пътниците е да стоят във влаковете в купетата и да чакат указания на служителите на БДЖ, които ще им дадат точна информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до 1
    Завет освен град в разградска област е и село в бургазка област. И да от Карнобат за Варна се минава през това село. Те джорналистите може и да не знаят къде е, ама хората, които са интервюирали все ще знаят. Не ги мисли!
  • 6
    3
    Stoian
    Долна дьржава сме,льжат ,мамят, крадливи пьрвобитни политици,а хората страдат...
  • 0
    2
    русенец
    Три влака със 140 пътници в тях? Сиреч по 46 във влак, без да броим бригадата от двама машинисти, кондуктор и началник влак във всеки и със съответните им заплати?!? Някак си няма ли да е по-изгодно на българските ДЪРЖАВНИ железници да вършат транспортната услуга с автобуси?! И като има проблем с контактната мрежа, какъв е проблема да ползвате дизелови локомотиви?! Баси тъпата държава в която са ни пръкнали!
  • -2
    1
    Alèx
    Що си мисля, че гара ЗАВ ЕТ е на друго място и ДЖ УРНАЛЯТА малко бъркат? Но в ТЕРИТОРИЯТА оста на само дефектно населе ние, управлявано от ЦЪРВ УЛИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари