Десетата нощ на Андерсен посреща ученици в Регионална библиотека "Любен Каравелов"

1
На 31 март 2023 г. (петък) от 18:30 часа до 1 април 2023 г. (събота) 10:30 часа в библиотеката ще се проведе Десетата Нощ на Андерсен.
На 31 март 2023 г. (петък) от 18:30 часа до 1 април 2023 г. (събота) 10:30 часа в библиотеката ще се проведе Десетата Нощ на Андерсен. Снимка: Регионална библиотека "Любен Каравелов" / Архив

На 31 март 2023 г. (петък) от 18:30 часа до 1 април 2023 г. (събота) 10:30 часа в библиотеката ще се проведе Десетата Нощ на Андерсен.

Международната инициатива „Нощ на Андерсен“ се организира в навечерието на Международния ден на детската книга и изкуствата за деца. Тя се провежда в различни държави, като традиционно в него участват Словакия, Полша, Чехия, а в последните години се включват и страни като България, Кения, Гърция, САЩ, Австралия, Испания, Великобритания, Словения и др.

Инициативата „Нощ на Андерсен“ е форма на насърчаване на четенето сред децата. Целта е да провокира интереса и любовта към книгите по атрактивен и забавен начин, съобщават от Регионална библиотека "Любен Каравелов".

Шестнадесетте участника от различни русенски училища вече са определени и очакват с вълнение Юбилейното десето издание „Детска нощ в Библиотеката“, посветено на големия детски писател Андерсен. Това са активни малки читатели, деца – победители от рецитали, конкурси, спортни състезания и други.

Русенската библиотека е единствената в България, която се включва в Нощта на Андерсен от 2013 година насам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари