Дерегистрират автомобили след 2 месеца без гражданска

0
Ако автомобилът е дерегистриран, собственикът му трябва да плаща данъка за него
Ако автомобилът е дерегистриран, собственикът му трябва да плаща данъка за него

Прекратяването на регистрацията на едно превозно средство ще бъде извършвана два месеца след като е изтекла "Гражданската застраховка“.

Ако автомобилът е дерегистриран, собственикът му трябва да плаща данъка за него. Той може да се откаже и от него, само ако върне табелите на МПС в КАТ.

Това стана ясно по време на парламентарния контрол в Народното събрание, където вътрешният министър Румяна Бъчварова отговаряше на въпрос на народния представител Петър Славов. Той попита по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова как ще се реализира процедурата по автоматичната регистрация на МПС, които са възобновили застраховката си "Гражданска отговорност" и предвиден ли е механизъм за уведомяване на органите към общините за срока на дерегистрация, с цел необлагане с местен данък.

"Към настоящия момент има екип, който изготвя специална система, а до тогава автоматично се възстановява регистрацията на МПС", отвърна Бъчварова в отговор на депутатския въпрос и му обясни, че има два начина за възстановяване на регистрацията, като единият е бърз, а другият отнема около месец.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари