Депутатите тъпчат джобовете си с остатъка от нашия живот

22
Връх на безсрамието! Тези хора предадоха Републиката
Връх на безсрамието! Тези хора предадоха Републиката

Връх на безсрамието! Тези хора предадоха Републиката 

Ще цитирам председателят на КРИБ: „несериозно“ е решението на депутатите да разпуснат парламента в момент на извънредно положение. „Тези хора получават заплати, избрани са от нацията и в едно такова извънредно положение те трябва да са на фронтовата линия заедно с лекарите, медицинските сестри и полицаите.

Депутатите трябва да работят заедно с всички хора, които в момента работят по заводите и продължават да произвеждат продукция, храна и суровини. Народните представители са лицето на нацията и трябва да работят и то най-вече по отправените им критики в Закона за извънредното положение, за да направят съответните корекции“.

Но вместо това, те си вдигат заплатите. В Република Северна Македония ги свалят до размера на минималната работна заплата. Нашият депутат се спасява сам поединично и си затваря очите да не види реалния живот с неговите трудности. Защото през очите на обикновения българин и материалните капани във всекидневието му по време на кризата, нещата изглеждат ужасяващо.

Кога решенията на управленския екип ще са по-реалистични - когато пазаруването в магазина е безпроблемно и можеш да си поръчаш сьмга, хайвер, уиски (бутилката за 70 лв.) и обикаляш магазините с кола - или когато броиш стотинките да си купиш 5 яйца и парче сирене. У нас живеем на 2 етажа - първа класа се забавляват, не работят, притесняват се да не кихнат и са заболи поглед във върховете на обувките. Сякаш остават обидени и ненахранени, необлечени, липсват им лекарства и презервативи?

И долният етаж - другите човеци, които полека лека инфлацията и цените в хранителните магазини ще смелят. Ще ги завличат в ада при глада и оскотяването. И не само най-бедните. Вече и средният бизнес доколкото го е имало - се разорява и споделя азбучните истини на дъното.

Лицемерието е очевидно. Съграждани, които сте верни на Републиката, мислете утре, когато избирате поредните тартюфовци - те тъпчат джобовете си с остатъка от вашия живот!

Лъчезар Лозанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари