Депутатите съкратиха коледната си ваканция

0
Здравният министър: Решението за болница „Лозенец“ ще бъде взето след изясняване на фактите
Здравният министър: Решението за болница „Лозенец“ ще бъде взето след изясняване на фактите Снимка: БГНЕС

Народното събрание прие предложението на „Продължаваме промяната“ да бъде съкратена ваканцията им за Коледа.

Съгласно сега действащия Правилник те трябваше да почиват от 22 декември до 10 януари. Сега обаче парламентът ще е във ваканция от 29 декември до 31 декември. От „Има такъв народ“ предложиха ваканцията да бъде изцяло отменена, но предложението им беше отхвърлено, съобщи БНТ.

"За" предложението гласуваха 181 народни представители, "против" - 20 и "въздържал се" - 11.

Народните представители продължават с приемането на правилника, по който ще работи 47-ият парламент. До момента е решено да има 24 комисии в парламента - две повече от предишния. Новите комисии са за корупцията и за туризма. Беше прието и председателят и зам.-председателите на парламента да могат да участват в комисии.

В парламентарния контрол беше проведено изслушване на здравния министър Асена Сербезова. Тя отговори на два въпроса от народните представители Костадин Ангелов и Асен Балтов от ГЕРБ-СДС.

Въпросът на първия касаеше дейността болница "Сърце и мозък" и разкриването на допълнителни медицински дейности, а на втория - сливането на болница "Лозенец" с Педиатрията, което Асена Сербезова спря при встъпването си в длъжност.

Окончателното решение за болница "Лозенец" ще бъде взето след изясняване на всички факти. Фактите потвърждават правилността на решението ми, заяви проф. Асена Сербезова.

"Има 4 протокола, подписани от министъра на здравеопазването по този казус. В рамките на първите 2 дни проведох срещи с всички заинтересовани страни, включително с ректора на Софийския университет и ръководството на болница "Лозенец".

Уверявам ви, че решението във връзка с посоченото преобразуване ще бъде направено с оглед нуждата от публичност. За мен са важни установяването на нормалната учебна дейност в СУ "Св. Климент Охридски", така и намирането на дългосрочно решение на проблема", подчерта здравният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари