Депутатите пратиха синия талон в историята

1
По-тежки наказания за причиняване на смърт на пътя приеха окончателно депутатите след осем часа дебати
По-тежки наказания за причиняване на смърт на пътя приеха окончателно депутатите след осем часа дебати Снимка: Flashnews

По-тежки наказания за причиняване на смърт на пътя приеха окончателно депутатите след осем часа дебати

Народните представители решиха окончателно на второ четене при разглеждане на промените в Наказателния кодекс - минимум 5 години затвор да стане наказанието за шофьор, който е причинил смърт на пътя и е бил дрогиран или пиян, без книжка, ако деянието е извършено на пешеходна пътека или избягал от местопроизшествието, или ако деянието е извършено на пешеходна пътека, предаде "Фокус".

Парламентът вдигна долната граница и по този начин лишаването от свобода става от 5 до 15 години и от 10 до 20 години.

Увеличават се и санкциите за причиняване на смърт в катастрофа при непредпазливост. Наказанието става от 3 до 8 г. затвор, а в особено тежки случаи – от 10 до 20 г. лишаване от свобода.

До 6 месеца затвор за този, който е хванат с положителен тест за алкохол и наркотици на пътя, ако преди това е бил хващан след употребата им. Освен това има предвидена и глоба от 2000 лева.

Отпадане на синия талон от задължителните документи за шофьорите. Вместо него информацията за отнетите точки ще се съхранява в регистър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари