Депутатите отхвърлиха увеличаването на сечта в горите

2
Българската гора няма цена, обясни Ивайло Чорбов
Българската гора няма цена, обясни Ивайло Чорбов Снимка: БГНЕС

Българската гора няма цена, обясни Ивайло Чорбов

Час преди полунощ депутатите спориха за промените в Закона за горите, с които искаше да се увеличи сечта в българските гори, разрешени като количество дърва за огрев. С 92 гласа “против” и 6 “въздържал се” депутатите отхвърлиха предложението на ДПС едно домакинство да може да закупува 15 куб. м. дървесина годишно, предава NOVA.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изтъкна, че от 15-годишен борави с моторен трион и не му е нужен лиценз за това. „Хората ни гледат и не разбират какво правим. Аз борявя с моторен трион от 15-годишен. (С тези промени) и за ръчния трион ли ще ми търсете удостоверение? И за носене на обувки ли и за ползване на прахосмукачка ли? Да се върнем към метлата! Вижте какво правим тук - не говорим за фирмите, които влизат в хората с търговска цел, а за хората, които искат да ползват дърва за огрев за лична употреба, без право на продажба”, каза Карадайъ. Той настояваше, че хората, които живеят в планинските райони, имат нужда от дърва за лично ползване.

Депутатът от „Възраждане” Ивайло Чорбов също смята, че хората, живеещи в планинските райони, се нуждаят от дърва за огрев, но каза, че ДПС и БСП са виновни за поголовната сеч в българските гори. „Подкупвайте си избирателите, но организирайте опазването на горите, защото българската гора няма цена”, каза Чорбов.

Карадай се съгласи с Чорбов, че хората в България трябва да получат дърва за колкото им е необходимо и се заигра с фамилията на колегата си от „Възраждане”.

Всички трябва да получат дърва, колкото са им необходими, но различните райони имат различа нужда и различната дървесина има различна калоричност”, обясни Карадайъ.

След споровете между Карадайъ и Чорбов се намеси и колегата му от „Възраждане” Деян Николов с репликата: „Опазил ме Бог да правим нещо с ДПС. Трябваше просто да си прокарате предложението както сте се разбрали в сглобката. Един час чувам сълзливи реплики”, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари