България е заплашена от международни санкции заради таксата за пренос на газ

0
Логично е да очакваме реакция след оскъпяването на доставките на газ, коментира Павела Митова от ИТН
Логично е да очакваме реакция след оскъпяването на доставките на газ, коментира Павела Митова от ИТН Снимка: БТА

Логично е да очакваме реакция след оскъпяването на доставките на газ, коментира Павела Митова от ИТН

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие на две четения промени в Закона за контрол на ограничителните мерки срещу Русия, с които енергийните вноски за транзитен пренос на природен газ с руски произход се прехвърлят върху ползвателите на услугата и ще бъдат събирани от Агенция "Митници" и НАП.

С изменението се коригира приетото на 13 април решение на НС, според което досега те се дължаха от оператора на газопреносната мрежа "Булгартрансгаз", предаде БНР.

Опозиция и управляващи се съгласиха, че ако промените не бъдат приети, предприятието ще фалира, но се разминаха за това кой носи отговорност за ситуацията и какви са рисковете за България.

От опозицията предупредиха, че България е заплашена от международни санкции заради налагането на такса от 20 лева на мегаватчаса за транзитен пренос.

Павела Митова от "Има такъв народ" заяви:

"Министърът на финансите, съзнавайки собствената си некомпетентност по отношение на заложените приходи в бюджета и абсолютната невъзможност да си ги набави, измисля гениалната идея да пълни хазната с едни над 3,5 млрд. лева на година като повиши стойността на руския газ, който транзитира през България. При внос по този начин се оскъпява руският газ за собствените ни нужди и цената ще се плати от битовите потребители. Що се отнася до транзита, оскъпяването на доставките на нашите партньори е логично да очакваме реакция от тяхна страна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    типично
    За умнокрасивите, като нямат аргументи да минават на лъжи и простотии, ама не се учудвам, по същия начин на времето действаха и комунягите, а пък тези са пребоядисани такива амнайсе пъти след 10-ти!
  • 0
    5
    хей хой
    а там форуми нямат ли, че пишеш тук?
  • 1
    4
    Хой
    В твоя теросистан е много зле от два месеца съм там 3 хляба по кило от фурната са 1.5 бгн или 72 рубли за другите храни няма да казвам цената е символична. Като цяло е много зле 1 лев горива. Ресторанти пълни, народ. В малък град съм 750 000 души
  • -3
    3
    До Рейхан 2
    Ами тогава "нормалните" да се хванете и да заминавате за любимия ви ТероруZZстан! Там ще видите какво е глад и мизерия! То не е само жалки опорки да пляскате и да ви лъже Мутрофанката с фалшива пропаганда! Ние БЪЛГАРИТЕ сме умни, не като вас, предателски боклуци!
  • 1
    2
    Росен Гацов
    Има такива лумпени, че хляба им 5 лв са стане, тока 1 лв, да ги убиват циганите по улиците като башибозуци в Батак, те пак ще крещят "рушлямски боклуци" и "да живее Кирчо и Америка". За такива няма спасение, те само си мечтаят Скравена да отвори пак врати за такива като нас - нормалните хора. Помнете ми думите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари