Депутатите обсъждат промени в данъчните закони

0
На извънредно заседание ще бъдат обсъдени изменения в Закона за местните данъци и такси и Закона за ДДС
На извънредно заседание ще бъдат обсъдени изменения в Закона за местните данъци и такси и Закона за ДДС Снимка: БТА / Благой Кирилов

На извънредно заседание ще бъдат обсъдени изменения в Закона за местните данъци и такси и Закона за ДДС

Парламентът ще обсъди на извънредно заседание днес от 13:00 часа промените в останалите три от пакета данъчни закони на второ четене, според обявената програма на сайта на Народното събрание.

В дневния ред е второто гласуване на изменения в Закона за местните данъци и такси, в Закона за данък върху добавената стойност (ДДС) и в Закона за корпоративното подоходно облагане, предаде БТА.

Миналия петък парламентарната комисия по бюджет и финанси разгледа промените на второ четене. Депутатите от комисията решиха да отпадне предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите, залегнало в Закона за местните данъци и такси.

Според предложението при отчетено сумарно изменение с над 10 на сто на индексите за закупуване на нови и съществуващи жилища за двугодишен период, считано от следващата година, базисната данъчна стойност в левове на квадратен метър се актуализира.

Според приетите текстове в Закона за корпоративното подоходно облагане се въвежда корпоративен данък от 15% за многонационалните и големите групи национални предприятия.

С промените в Закона за данък върху добавената стойност беше гласувано удължаване на ставката от 9% ДДС за ресторантьорите и през 2024 г.

На 8 декември депутатите приеха на второ четене в пленарната зала промените в другите четири закона от пакета данъчни закони - в Закона за счетоводството, в Закона за доходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните складове и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари