Депутатите дебатират кой да оглави БНБ

0
Кандидатите за поста са двама - Димитър Радев и Любомир Христов
Кандидатите за поста са двама - Димитър Радев и Любомир Христов Снимка: БНБ

Кандидатите за поста са двама - Димитър Радев и Любомир Христов

Народните представители обсъждат кандидатурите за управител на Българската народна банка - на настоящия управител на БНБ Димитър Радев, издигнат от ГЕРБ – СДС, и на кандидата на „Възраждане“ Любомир Христов, предаде БГНЕС.

Румен Гечев от БСП каза, че парламентарната му група няма да подкрепи кандидатурите нито на Радев, нито на Христов. "Очевидно за всички беше, че управляващото мнозинство наруши принципите за избор на управител на БНБ. На кого беше нужно управляващото мнозинство да обяви кой ще бъде избран?", запита той и критикува Радев, че не е предоставил информация с подпис и печат на БНБ по отношение на присъединяването на страната ни в Еврозоната. "БНБ и към момента не е предоставила официален документ защо България трябва да влезе в Еврозоната по ускорената процедура", добави Гечев.

Димо Дренчев от "Възраждане" коментира, че бързането към Еврозоната е "политическо решение". "Финален вариант на доклад не беше представен на обществото, както каза и Гечев. Кандидатурата на Радев е свързана с политически аргументи, ние ще се въздържим да я подкрепим", каза още той.

Тошко Йорданов от ИТН посочи, че днес всички са наясно, че "присъстват на театър с предизвестен край". Според него Радев е предварително избран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. "В момента ви надиграват. Ще имате управител на БНБ на ДПС, подуправител на ДПС, и всички парични посоки са на ДПС", обърна се той към ПП.

Цончо Ганев от "Възраждане" пък коментира, че кандидатът за управител на БНБ Димитър Радев е кадър на Държавна сигурност. "Имаме отново кадър, свързан с ДС. Това е ярка реанимация на ДС", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари