Депутат от "Възраждане": Отиваме сами на избори

0
Искра Михайлова бе категорична, че българите искат да запазят валутния си суверенитет
Искра Михайлова бе категорична, че българите искат да запазят валутния си суверенитет Снимка: Facebook

Искра Михайлова бе категорична, че българите искат да запазят валутния си суверенитет

„Отиваме сами на избори, последователни сме”. Това заяви Искра Михайлова, депутат от партия „Възраждане” в студиото на NOVA.

Относно заявените стъпки на ДБ и ПП да се коалират, тя припомни, че и преди се чуваха заявки за коалиция, те до скоро бяха в по-широка коалиция. „Ние очаквахме подобно поведение – чрез сформиране на мнозинство да добият власт. Ние от „Възраждане” сме с принципи, това, че с дадени партии имаме съвпадение по някои теми, не означава нищо. Имаме разделителни линии с шест други партии. Подписите на „Възраждане” и БСП бяха достатъчни за сезиране за строителството на нови ядрени мощности в АЕЦ “Козлодуй“ с технологията АР1000. От БСП се обърнаха към ПП, защото те се въздържаха при гласуване в зала”, обясни Михайлова.

Тя бе категорична: „Не сме способни да изпълним условията по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Ще се наложи на преговорния екип (който трябва да договори отваряне в глава „Енергетика” и разсрочване на решението за затваряне на въглищните ни централи от Маришкия басейн – б.р.) да се справи. Все още сме в парламентарна република, решенията на парламента са законни.

Поредица правителства на ГЕРБ водиха до това решение (за бързо закриване на централите), ПП и ДБ го довършиха. Това е икономически и социално неизгодно за България, поставя ни в условия за енергийна криза – да сме вносител на енергия. Приходите на държавния ТЕЦ „Марица Изток 2” за 11 месеца надхвърлят 1,68 млрд. (лева – б.р.) приходи. Приходите от оперативна дейността са повече от 3 млрд. (лева)”, каза тя и призова за здрав разум.

Относно промените в НПК и Закона за съдебната власт, приети вчера на първо четене в парламента, тя изтъкна, че техния законопроект, който бе приет със завидно мнозинство, е бил подарен на парламентарните групи в предишно народно събрание. „Следствието да може да разследва главния прокурор - този законопроект внесохме за пръв път, когато бяхме извън парламента. Ако наистина имаше такава воля и желание, тези промени можеха много отдавна да бъдат приети. За партиите беше чудесно да си помпат електоратите и да правят предизборна кампания след предизборна кампания”, обясни Михайлова.

За заплахата с оръжие на техния депутат Стоян Таслаков от сина на кмета на Панагюрище – Иван Белишки, тя каза: „Това лице – Белишки системно тероризира представители на нашата политическа група. Присъствах на една от свадите преди този случай. Продължаваме да имаме някаква вяра в органите на съдебната власт. Той (Белишки), може да твърди всичко. В група не е обсъждан случая.

Относно подготвяните референдуми от „Възраждане” и от ВМРО референдуми за еврото Михайлова бе категорична, че българите искат да запазят валутния си суверенитет.

Нашата подписка – над 100 000 събрани подписа за 10 дни по темата. Има огромна енергия сред хората”, обясни Искра Михайлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    9
    Плешивата Златка
    Не е вярно че във ВГЪЗРАЖДАНИ има геюве. Само за един Ц. се говори че обича да лапа шпека
  • -1
    8
    КОЯ Е ИСКРА МИХАЙЛОВА
    НЕКА СМЕ НАЯСНО, ЧЕ ЛИЦЕТО ИСКРА МИХАЙЛОВА Е ЦИГАНКА. ТАЗИ ЦИГАНКА ДЪЛГИ ГОДИНИ ПО- РАНО Е РАБОТИЛА НА СЕКС ТЕЛЕФОН И Е ВКАРАНА ВЪВ ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ БИВШИЯ СИ ЛЮБИВНИК АДВОКАТА КОТЛАРОВ. ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНА Е ЛИЧНОСТТА НА ЗАМЕСТНИКА И В ОБЛАСТТА, КОЙТО БЕ ВТОРИ И В РУСЕНСКИ ОКРЪГ Д.ПЪШЕВ, КОЙТО Е ГЕЙ.
  • 0
    7
    Балканеца
    Никога нищо не сме избирали. Нито сега Запада, нито преди това Изтока. Просто си разпределят държавите на салфетка и после назначените за народни представители си избират вече актуалните нови господари. Срещу което, разбира се, освен потупването по рамото, си получават и трохите. Същото и с възнаграждане, колкото и на тролчетата им да не им харесва, колкото и минуси да цъкат. Всеки с повече от 2 мозъчни клетки вижда, че саботират идеята за референдум, представяйки го като борба за лева. И това им го каза дори доц. Сарийски, чиято всъщност беше идеята за такъв референдум - че умишлено, с ясното съзнание какво правят и получили пълна информация по въпроса, задават въпроси, които са правно неиздържани и обречени. Айде платените тролове са си платени, ама има и толкова кухи люде в обществото, които ще клъвнат и ще повярват. Ама на глупавия никой не му е виновен, че е глупав...
  • 2
    6
    до 5
    Пропуснал си разни неща които сега ще добавя: ДПС = турска, ДБ и ПП = американски, БСП и Възраждане = руски, ГЕРБ = полит-проститутки - т.е. на всички горепосочени заедно. Всяка партия обслужва нечии външни интереси, нека не се лъжем. Ама ми се струва, че ние сме си избрали официално съюзниците си и те са на ЗАПАД. Така, че не виждам какво очаквате. Като не ви харесва ситуацията и сте малцинство, границите са отворени за разлика от времената в които съюзниците ни бяха на ИЗТОК. Може да потеглите към Москва или Пекин или където ви се иска. Свобода му се казва и за това се бори народа български откакто съществува България!
  • -5
    5
    УСПЕХ НА ВЪЗРАЖДАНЕ
    Пожелавам успех на Възраждане на изборите. Винаги за тях съм гласувал и така ще бъде и занапред. Това е единствената БЪЛГАРСКА партия сред всички останали американски и турски партии. Радвам се, че все повече хора започват да проглеждат и да разбират, че Възраждане са единствените, които милеят за Народ и Родина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари