Депутат ходи с качулка в Европейския парламент

0
Нико Земсрот разчупи стереотипа в Брюксел и Страсбург с външния си вид и възгледите си
Нико Земсрот разчупи стереотипа в Брюксел и Страсбург с външния си вид и възгледите си Видео: NOVA

Той е колоритен и нетипичен и е едно от новите лица на Европейския парламент.

Представител на германската сатирична политическа формация „Партията”, която залага на черния хумор и се обявява за издигане на нова Берлинска стена. 

Нико Земсрот e евродепутатът, който разчупи стереотипа в Брюксел и Страсбург с външния си вид и възгледите си, предава NOVA. 

Имах едноминутно изказване. Председателят на Европейския парламент ме помоли да махна качулката след речта. Не им харесва, но аз винаги се появявам така в общественото пространство”, разказва Земсрот.

Европейският съюз е в дълбока криза, както и аз. Искам да съм представител на всички депресирани хора в Европа. Политиците винаги обещават неща, които не са истина. Има и фашисти, които отричат всичко. Липсваше глас между тези двете, който да казва – „малко вероятно е да стане по-добре, но ще опитам“, допълва той.

На въпрос, какво мисли за Европейския парламент като цяло, Земсрот отговаря така: „Той е вид провал. Идеята е страхотна, но реализацията е тъжна, защото Европейския парламент няма дори силата да прокара свои собствени закони. Трябва да питат Комисията. Странно е. Всеки говори на себе си или на камерите. Няма истински дебат, дискусия. Никой на никого не отговаря. Монолог след монолог. Може ли нещо да бъде по-трагично, по-тъжно от това 750 души да говорят на себе си?", пита Земсрот.

Той забелязал, че договорът му от Амстердам посочва, че парламентът трябва да има седалище в Страсбург, но не се казва изрично, че трябва да е в „град Страсбург“.

Трябва да се местим от Брюксел в Страсбург всеки месец. Европейският договор казва, че семето на ЕС е в Страсбург и си помислих, че най-доброто нещо е да кръстим пленарната зала в БрюкселСтрасбург“, за да не се налага да се местим всеки месец”, шеговито обяснява Земсрот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари