Къде ще бъде хубаво времето днес?

0
В някои части от страната ще има дъжд, бури и гръмотевици
В някои части от страната ще има дъжд, бури и гръмотевици

Днес над западните и централните райони от страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На отделни места валежите ще са интензивни и значителни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Над Източна България през целия ден времето ще се задържи предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, по-ниски в северозападните райони: 23°-26°, в София около 24°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли, но през деня бавно ще се повишава.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 27-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над източните масиви ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари