Деница Сачева: Няма такива рискове, които Варуфакис изтъкна

1
Според Сачева най-голямото постижение на ГЕРБ е именно влизането в чакалнята на Еврозоната
Според Сачева най-голямото постижение на ГЕРБ е именно влизането в чакалнята на Еврозоната Видео: NOVA

„Не приемам обвиненията за купуване на гласове. Нещо повече – Рашков каза, че има сигнали. Те в голямата си част са анонимни и сами по себе си не представляват доказателство. Подобни твърдения от страна на Рашков са най-малкото непрофесионални и за пореден път показват неговите политически пристрастия”.

Това заяви бившият социален министър и бивш депутат от ГЕРБ Деница Сачева в ефира на „Събуди се” по NOVA.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че има над 100 сигнала за купуване на гласове, като половината от тях били за партията на Борисов. Според Сачева и нейните колеги Той ще играе ключова роля и ще работи в ползва за конкретни политически субекти.

Самият факт, че той често си позволява да назовава политически партии, също е признак на не добър професионализъм от негова страна. Трябва да има първо доказателства. Сигналите могат да бъдат всякакви, но след като досъдебните производства преминат и има обвинения от прокуратурата и има присъди, тогава можем да говорим за подобни явления”, смята Сачева.

Тя призова МВР да предадат сигналите на прокуратурата, която да си свърши работата. Според нея е практика партиите да се борят една срещу друга с подобен тип способ – подаването на анонимни сигнали. Тя е на мнение, че подобни изказвания са внушения, които имат за цел да създадат предпоставки за нечестна предизборна кампания.

Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани. Наш симпатизант от Добрич, Facebook активист, беше привикан и разпитан. Имаше интерес към неговите публикации. Ако това е начинът да се твърди, че се работи с контролирания вот, ние наричаме това репресия”, заяви още Сачева.

Тя коментира и изказването на Янис Варуфакис, че България не трябва да влиза в Еврозоната. Според Сачева най-голямото постижение на ГЕРБ е именно влизането в чакалнята на Еврозоната. За партията няма такива рискове, които Варуфакис изтъкна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари