Ден за размисъл преди втория тур на кметските избори

0
Днес е "Ден за размисъл" преди балотажа
Днес е "Ден за размисъл" преди балотажа Снимка: БГНЕС / Люба Филипова

Днес е "Ден за размисъл" преди балотажа

До края на изборния ден е забранена политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите.

Над 7 хиляди и 300 са образуваните секции, които днес ще получат изборните си книжа и материали, предава БНР.

В 5 хиляди и 900 от тях ще се достави и машина за гласуване.

Членовете на избирателни комисии получават избирателните списъци, от които са изключени хората, загубили избирателни права между двата тура и са дописани тези, които са ги придобили. Там, където са закрити подвижни избирателни секции, тъй като гласуващите са по-малко от 10, ЦИК указа те да бъдат дописани на ръка поради това, че са заличени на първия тур по постоянния си адрес.

Машините за гласуване ще се доставят по утвърдения график до секциите, като в София и Софийска област е предвидено придвижването им да стане последно. Устройствата се тестват още днес, като се сравнява кеш кодът. Замяната на машина не е позволена, ако тя не заработи още днес, за което се уведомяват ОИК и ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари