Ден на траур в Златоград

1
Градът скърби за ранно угасналия живот на 13-годишния Митко
Градът скърби за ранно угасналия живот на 13-годишния Митко

"Обявявам 2 август за траурен ден. Всички златоградчани сме съпричастни и споделяме мъката и болката на близките на детенцето. За съжаление това е втория случай в Златоград в рамките на два месеца. Имаше инцидент с едно малко дете преди два месеца в Турция на почивка. Погребахме го преди няколко седмици в Златоград.цВсички златоградчани сме потресени. И ставаме съпричастни, всички скърбим заедно с родителите. В памет на детето всички знамена ще бъдат свалени наполовина. Надявам се родителите да преживеят по-бързо и безболезнено родителите", каза кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

13-годишният Митко Крушков бе блъснат от 56-годишен шофьор с микробус от Мадан на тротоар до пешеходна пътека на бул. "България" в Златоград. Детето почина на път за болницата.

Целият Златоград е потресен, а социалните мрежи са пълни със съболезнования за близките.

Във Фейсбук се организира и инициатива за бдение в Златоград.

"Нека всеки, който иска да подкрепи опечаленото семейство утре - 02.08.2018 между 19:30 -20:00 на мястото на нелепия инцидент, който се случи вчера. Да се съберем да оставим цвете и запалим свещ всички заедно! Съболезнования мило семейство!", са написали организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари