Ден на отворените врати в Окръжен съд – Русе

0

Направиха внушителна обща снимка на всички присъстващи на събитието

На 26.10.2023 г. Окръжен съд – Русе отвори врати за всички желаещи да се запознаят отблизо с дейността на институцията. Инициативата е част от кампанията на Висшия съдебен съвет (ВСС) за провеждане на „Дни на отворените врати в органите на съдебната власт“.

Гости на събитието бяха участниците в конкурса за рисунка, снимка, плакат или колаж на тема „Проблемите се решават с диалог, а не с насилие!“. Председателят на Окръжен съд – Русе и на комисията, оценяваща творбите - Николинка Чокоева приветства всички присъстващи и поздрави участниците за усилията, ангажираността и ясно изразената позиция по темата за насилието. Тя награди отличените творби в три възрастови групи и две подгрупи за плакати и рисунки. Всички участвали в конкурса автори получиха поощрителни грамоти, а творбите им са изложени в централното фоайе на Съдебната палата.

След награждаването над 100 ученици - от АГ „Гео Милев“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и СУ „Христо Ботев“ Русе, участваха в дискусия на тема „Проблемите се решават с диалог, а не с насилие!“.

Специални лектори бяха окръжен съдия Татяна Черкезова, прокурор от Окръжна прокуратура Мирослав Маринов, зам. председателят на Адвокатска колегия – Русе Звезделина Рафаилова, психолог и психотерапевт Мариана Маринова и психологът и управител на Сдружение „Център ДИНАМИКА“ Деана Димова. По време на лекцията учениците разбраха какво е насилие, какви права имат, ако станат жертва на такова и къде биха могли да подадат сигнал. Беше отправен апел към тях да не остават безучастни, ако станат свидетели на агресивно поведение спрямо приятел, роднина или непознат. Учениците показаха ясно и категорично, че не толерират насилието и предложиха креативни решения на зададен от лекторите казус.

В рамките на инициативата „Ден на отворените врати“ беше направена внушителна обща снимка на всички присъстващи на събитието – съдии, служители, лектори, Началника на РУО, учители, ученици и гости.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Андибул морков
    Като гледам до кого е седнала дебелогъзата Росица Георгиева от РУО става ясно защо през окръжен съд й минават всички незаконосъобразни заповеди за дисциплинарни наказания. Срамота! И тия дават пример на децата.
  • 11
    1
    123
    Окръжният масонски съд. Ложата "адибул морков в ориент" отново приспива обществото със "справедливата" кауза на "честния" (частния) съд.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари