Ден на отворените врати в Окръжен съд - Русе

0
Гражданите ще имат възможност да присъстват на съдебните заседания по насрочените за разглеждане съдебни дела
Гражданите ще имат възможност да присъстват на съдебните заседания по насрочените за разглеждане съдебни дела Снимка: Dunavmost

Гражданите ще имат възможност да присъстват на съдебните заседания по насрочените за разглеждане съдебни дела

На 27.10.2022 година (четвъртък) Окръжен съд – Русе ще отвори вратите си за всеки, който желае да се запознае с дейността на институцията. Инициативата цели да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добра информираност и за изграждане на доверие в работата на съдебната система.

Програмата за деня включва:

13:00 часа – обявяване и награждаване на печелившите в обявения конкурс за ученическо есе на тема „Правосъдието през моите очи“. Срокът за предаване на творбите изтича на 24.10.2022 година

14:00 часа - Симулативен процес - ученици от СУ "Йордан Йовков“ град Русе ще влязат в ролята на съдии, прокурори, адвокати, подсъдим, свидетели, вещи лица и ще представят разгледано в Окръжен съд – Русе дело за разпространение на наркотици.  

Планираните мероприятия ще бъдат проведени в Мраморната зала и в зала № 7, намиращи се на втория етаж на палатата. В съдебни зали № 8 и № 9 на третия етаж гражданите ще имат възможност да присъстват в съдебните заседания по насрочените за разглеждане съдебни дела.

При необходимост от допълнителна информация във връзка с посочените инициативи:  

служебен тел.: 082/ 881-332 или е-mail: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари