Ден на отворените врати в АГ- комплекса към МБАЛ - Русе

0
В рамките на тези дни бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с апаратурата и създадените условия в комплекса
В рамките на тези дни бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с апаратурата и създадените условия в комплекса

На 2 февруари от 13:00 часа в Акушеро-гинекологичния комплекс към МБАЛ-Русе ще се проведе Ден на отворените врати.

С цел подобряване на информираността на пациентките, привличане на подготвени майки, които да изберат АГ-комплекс Русе за място, където да родят своите деца и съобразно техните потребности, всеки първи и трети вторник на месеца от 13:00 ч. в АГ-комплекса към МБАЛ-Русе се провеждат Дни на отворените врати, пише Дарик.

В рамките на тези дни бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с апаратурата и създадените условия в комплекса, както и с пътя на бъдещата майка от приемането, раждането, престоя в отделението до момента на изписването им с новороденото.

Посрещането на записалите се посетители се осъществява от координатора по провеждане на Дните на отворените врати в АГ-комплекса, който ги придружава до всички структури на отделенията.

При посещенията се отговаря на въпросите на жените. Те ще бъдат запознавани с условията за раждане, медицинското оборудване и персонала. Ще им бъде предоставяна информация за това какво е необходимо да носят при постъпване за раждане. Инициативата се осъществява в рамките на проекта “Отворени врати” в партньорство с организацията ЛА ЛЕЧЕ Лига България.

АГ-комплексът обслужва пациенти от Русенска област, Кубрат, Исперих, Тутракан и Разград. През отделението средно годишно преминават по около 1600  новородени, от които недоносените са средно 10-12%. Секторът за специални грижи удължава престоя на недоносените до стабилизиране на състоянието им.

В Акушеро–гинекологичния комплекс на МБАЛ-Русе се осъществява 24-часово наблюдение на пациентките и новородените деца от гинеколози, анестезиолози, акушерки в родилни зали и отделения, операционни акушерки, неонатолози и медицински сестри в отделение „Неонатология”.

Записването за посещение в дните на отворените врати се осъществява на телефона на регистратурата на АГ-комплекса на МБАЛ-Русе АД – 082/887511. Дежурната акушерка записва имената и броя на желаещите, както и телефон за обратна връзка, ако има промяна в датата и часа на предварително обявения график.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари