Ден на географията в Русе

1
В Русе гостува изложбата „Географията, като приключение, географията като пътешествие” на професор Румен Пенин
В Русе гостува изложбата „Географията, като приключение, географията като пътешествие” на професор Румен Пенин Видео: БНТ Русе

В Русе гостува изложбата „Географията, като приключение, географията като пътешествие” на професор Румен Пенин.

Фотосите са били представяни през 10 години, но отново са в Русе, по повод деня, посветен на географията, който организира Регионалния инспекторат по образованието, съобщава БНТ Русе.

Професор Румен Пенин е известен географ пътешественик, преподавател в Софийския университет. Изложбата му включва снимки, които той е правил при посещенията си в 100 държави на всички континенти. Най-впечатляващите за посетителите бяха изображенията от Африка, Азия, Южна Америка. Гледки от градовете и от природните забележителности показват географските различия между страните.

Професор Пенин казва, че фотосите провокират любопитството на децата, за да учат по-задълбочено география. Много от тях са отпечатани в учебниците, които професор Пенин подготвя. Проф. д-р Румен Пенин: „България се е отворила към света и децата трябва да знаят къде отиват и предварително да са готови. Географията дава тази възможност и правим всичко възможно децата да опознават света. Доволен съм от това, което виждам в страната. Учителите си вършат работата."

Пред ученици от Русе професор Пенин показа клипове, филмови кадри и сувенири от Западна Африка. В Деня на географията в Русе, за пръв път се организира и състезание между училищата в тази дисциплина.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари