Ден 60: Съединението е да се съберем срещу волята на престъпната шайка

0
Борисов, някой ден ще ти издигнем паметник с кървавите ти ръце
Борисов, някой ден ще ти издигнем паметник с кървавите ти ръце

60-ти ден на антиправителствените протести навръх Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

За пореден път протестиращите се събраха в триъгълника на властта, скандирайки „Оставка”, предаде репортер на БГНЕС.

"Съединението започна преди 135 години от бунтове в Панагюрище, Пазарджик, Чирпан, Голямо Конаре… Тогава, въпреки Великите сили, българите събраха територии, за да живеят заедно. Днес съединението е да съберем граждани срещу волята на престъпната шайка. Днес ние сме Великата сила. Тогава го направиха без чужда помощ. Днес можем отново. Честит празник!", заявяват от Отровното трио.

Днес центърът на тържествата е Пловдив. Там също се провежда антиправителствен протест под надслов „Национален поход за съединение”. Там са и Отровното трио, които посочиха, че празнуват, развяват българското знаме и подчертаха: “Вече сме съединени”.

През целия ден нямаше блокади на кръстовища.

"Нашето съединение не е днес, а започна преди 60 дни. Ще искаме оставки и ще ги получим. За да може да се преборим с корупцията, нашите деца да бъдат тук, да се върнат от чужбина", добави заяви на протеста в София адв. Николай Хаджигенов. "Борисов влезе в историята като най-кървавият диктатор у нас от Тодор Живков досега, честито, Борисов! Някой ден ще ти издигнем паметник с кървавите ти ръце", подчерта Хаджигенов. "10 септември, 8 ч.  отново цялата страна е София, защото най-голямата свинщина е тук. Знаем, че не е лесно, свободата има цена и всеки от нас трябва да плати цената на свободата си", каза още Хаджигенов.

На протеста се изказа и шоуменът Къци Вапцаров. Той заяви, че е сигурен, че доста хора няма да дойдат тук от страх, от обезверяване. Виновни са политиците, които направиха нашия живот невъзможен към промени. Трябва да изразяваме на глас това, което не харесваме. Трябва да се научим да казваме „Не“. Великото народно въстание е по-добре от Великото народно мълчание по домовете. То не води до нищо, добави Вапцаров. Искаме по-достоен и по-нормален живот, подчерта още той.

Тази вечер имаше контрапротест пред НДК, който се проведе под надслов „Подкрепа за българската полиция”. Контрапротестиращите събираха подписи с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война. Гражданите бяха издигнали и плакати, на които пишеше: „Не на омразата и разединението. Една България – единен български народ”. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари