Ден 55: "Днес ще бъде последният ден на мирен протест"

1
Борисов, чуваш ли - хората идват, за да метат
Борисов, чуваш ли - хората идват, за да метат Снимка: БГНЕС

Часове преди "Великото народно въстание", за 55-а поредна вечер, протестиращи се събират в Триъгълника на властта, за да поискат оставките на правителството, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

И тази вечер OFFNews ще следи събитията в столицата. 

Масирано полицейско присъствие се забелязва в центъра на София тази вечер - до катедралата "Ал. Невски" и на бул. "Дондуков".

Утре от 9 ч. ще се проведе първата сесия на парламента в новата пленарна зала в бившия партиен дом. Час по-рано е и началото на големия антиправителствен протест. Държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание от трибуната на парламента при откриването на новия политически сезон.

Остават блокирани трите кръстовища при площад „Независимост“, при Ректората на СУ и Орлов мост.

Хронология на събития:

20:44 ч.: "Само за ден бяха примъкнати от цялата страна близо 8000 души полиция. Колите, с които идват, ги платихме ние - от нашите джобове. На всеки домъкнат ще получи допълнително 5,60 лв. на час. Никога няма да ги получат, лъжат ги", добави проф. Велислав Минеков и апелира хората да бъдат силни утре. "Премахване ги и се запътваме към честни избори". 

20:41 ч.: "Днес ще бъде последният ден на мирен протест", каза Бабикян. Окупация до деня на поставените от нас условия, призова още той. 

20: 38 ч.:  От трибуната говори Арман Бабикян от "Отровното трио". "Виждам хора от Плевен, Перник, Русе, Варна, Пловдив, Велико Търново и Ямбол. Борисов, чуваш ли - хората идват, за да метат".

Той прочете призив, написан от проф. Минеков: „Скъпи приятели, страхът в този момент е лош съветник. Преодолейте го. Не зрители, а съучастници са нужни. Нужни са вашата неочаквана смелост. Не бъдете овце, бъдете зверове. Срамът от нашето мълчание можем да го изтрием и да завърнем честта си. Вероятно осъзнавате, че в следващите дни ще премахнем диктатурата и мафията. Ще бъдете личности, а не рая. Направете го в името на честта си. Време е! Време е, ви казвам.“

20:10 ч.: Звучат изтеклите записи, за които се предполага, че са с Бойко Борисов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари