Ден 102: Всеки може да каже на властта "вън"

1
Въпреки студа, протестиращите продължават да настояват за оставките на управляващите от правителството на Борисов-3
Въпреки студа, протестиращите продължават да настояват за оставките на управляващите от правителството на Борисов-3 Видео: Отровното трио, Фейсбук страница

Двама мъже на име Петър и Иван попаднаха в центъра на вниманието на присъстващите в София на 102-ия протест срещу корупцията в управлението и с искане на оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев

Петър е името на човека, поискал лично днес оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов при поднасянето на венци на паметника на военните парашутисти край Народното събрание, а министърът отговори грубо (вижте видео от случката тук), обобщава Дневник. Мъжът коментира реакцията на Каракачанов така: "За мен той е прост човек, който си позволи да спомене покойната ми майка. За да може тези днес да крадат и разпродават България. Те вече са си заминали, но не са го осъзнали, ние ще ги подпомогнем като им покажем, че в очите ни няма страх".

Представеният като Иван е активистът от "Горубляне" Иван Димитров, чиито съкварталци блокираха днес "Цариградско шосе". Той напомни, че протестите на горублянци са се възобновили след решение на Конституционния съд от петък в тяхна полза. (всичко за исканията им четете тук) "Благодарение на всички вас Конституционният съд взе правилно решение. Бойко си говореше с председателя им, бъзикаха се, но благодарение на протеста съдът започва да взима правилни решения", каза Иван Димитров на протестиращите (за разговора между премиера Бойко Борисов и председателя на КС Борис Велчев четете тук).

Петър и Иван доказаха, че всеки може да каже на властта "вън", коментира Отровното трио. То призова утре протестиращите да донесат яйца и домати , за да занесат "един омлет на място, на което още не са били".

Протестиращите, които днес са по-малко на брой, вероятно заради застудяването на времето, се отправиха в традиционно шествие към Орлов мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари