“Демократична България” оттегли доверието си от кмета на “Красно село”

0
Станиславова е призована да върне 7 000-те лева
Станиславова е призована да върне 7 000-те лева Снимка: БГНЕС

Станиславова е призована да върне 7 000-те лева

Кметът на район “Красно село” г-жа Росина Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма.

Това съобщиха от пресцентъра на партията по повод на завихрилия се скандал за злоупотреба с евросредства.

Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, “Демократична България” дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища.  

Демократична България” оттегля политическото си доверие от г-жа Станиславова. Призоваваме за пълен одит на приложението на тази програма във всички софийски райони и настояваме резултатите да бъдат направени публични, завършва съобщението на партията.

Припомняме ви че скандалът започна след като шефа на бюджетната комисия в общината Георги Георгиев от ГЕРБ поиска информация за изпълнението на програмата, след жалба на гражданин. Кметицата Росина Станиславова обаче отказа да я предостави и описа случващото се като партенка и опит за скандал чрез манипулация.

Станиславова обаче призна и нещо друго - сама се провъзгласила за ръководител на проекта, който да получава допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари