Делян Пеевски: Ще впишем в Конституцията членството в ЕС и НАТО

1
Постигнахме съгласие, заяви Пеевски
Постигнахме съгласие, заяви Пеевски Снимка: БГНЕС

Постигнахме съгласие, заяви Пеевски

"Доволен съм от гласуването за промените в Конституцията. Направихме нещо, за което работихме много месеци в името на България. Постигнахме съгласие и на 6 декември ще направим реално първото четене. Вървим към приемане на промените в Конституцията." Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, минути след като 161 депутати гласуваха ЗА поправките в основния закон, съобщават от партията.

Преди второто четене ДПС ще внесе промяна, според която главният прокурор ще има само един 5-годишен мандат, уточни Пеевски.

"Ще предложим още членството на България в ЕС и НАТО да бъде вписано в Конституцията", съобщи още Делян Пеевски.

Така ще подкрепим идеята и предложението на обществениците, за да няма референдуми за излизане на България от ЕС, посочи Делян Пеевски.

Това, което предлага "Възраждане" няма да се случи изобщо, категоричен бе той.

Попитан как ще коментира критиките в пленарна зала срещу промените в Конституцията, народният представител от ДПС отговори: "Това са смешни критики, те си правят кампанията. Този месец всички правят кампания - вотове, коментари, закачки, гонят си политическите цели. Нищо повече".

Пеевски заяви, че ДПС е против предложенията да се възстанови пленумът на ВСС. Няма никакъв смисъл, нека двете гилдии - на съдии и на прокурори, имат самостоятелност, посочи той.

По думите му в Конституцията трябва още да се стабилизира изборът на ръководители на регулаторните органи с мнозинство от 160 гласа. "Ще го уредим като тема, но нека да погледнем всички коментари - и на Венецианската комисия, и колегите какво ще предложат", обобщи Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    ...
    Българищ я ще влезе в световната история, като първата кочина включила тези две полу-престъпни организации в конституцията си. Майко майчице !!! Те както се вкарват там точно така и утре може да се изтрият от там. А тази долнопробна долна свиня е готова и дявола да впише като религия в конституцията за да му свалят магнитските санкции и да си жонглира отново с милиардите.
  • 9
    5
    Магнитски
    Браво Шиши, браво, само не забравяй, че всяка свиня си има своята Коледа, при нас е пуйка, но все тая!
  • 6
    4
    Sтанко
    А някой дал ли ви е мандат за тия действия бе свине долни? Нито ЕС, нито НАТО са минали през т.н. "допитване до народа" или по еврогейски казано - "Де ний референдума ва калпациии????".
  • 3
    3
    русенец
    Направо да впишем ръководната роля на ДПС като член първи от конституцията.:( Време е да обявим война на Русия, че да приключва агонията ни!
  • 6
    2
    Ant 123
    Те вече са вписани. "Чл. 4.(3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз. Чл. 5.(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат."
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари