Делян Пеевски: Ще бъде избрана нова конституционна комисия

0
Аз правя крачка назад в името на България, заяви Пеевски
Аз правя крачка назад в името на България, заяви Пеевски Снимка: БГНЕС

Аз правя крачка назад в името на България, заяви Пеевски

Разбрахме се да махнем тясното партийно начало, ще изберем чисто нова комисия по конституционните въпроси в Народното събрание (НС), за да няма разправии кой, къде, как участва, защото в България Конституцията е по-голяма от всяка партия, обяви пред журналисти в НС след края на срещата за промени в основния закон Дилян Пеевски от ДПС. Аз правя крачка назад в името на България и на Конституцията, защото промените са неотложни, изтъкна той, предава БТА.

В днешната среща участваха лидерите на ГЕРБ-ДПС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), ДПС и министърът на правосъдието Атанас Славов. Това е втората среща между трите формации, в понеделник беше първата с участието на представители на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, както и на министър Славов.

В новата конституционна комисия трите формации са се договорили да влязат само техни експерти, а лидерите и политическите знакови лица да коментират процеса от тяхна гледна точка. Ще има работна група до края на другата седмица да видим кои основни линии се припокриват във всички проекти, защото всяка политическа сила има свой, обясни Пеевски.

Идеята за работната група по думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ е да могат да се придвижват по-бързо и идеите за реформа в съдебната система, която започва с промените в основния закон. След това е необходимо да се направят съответните промени в различните закони.

По думите на Пеевски трите формации имат пълното съгласие да разградят "безграничната власт на главния прокурор", да му бъдат отнети част от правомощията, както и Висшият съдебен съвет (ВСС) да бъде разделен на два самостоятелни съвета, да бъдат увеличени правомощията на Инспектората към ВСС. По-скоро няма да бъде премахната фигурата на главния прокурор, уточни Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    Къде е магнитски ? Защо мафиота говори за конституция ? Посолството реди правителство но санкционираните от тях сякаш ги няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари