Делян Пеевски: Румен Радев е просто един гост, отсъствието му е без значение

0
Така председателят на ДПС коментира отказа на президента да присъства на клетвата на новите конституционни съдии
Така председателят на ДПС коментира отказа на президента да присъства на клетвата на новите конституционни съдии Снимка: Пресцентър ДПС

Така председателят на ДПС коментира отказа на президента да присъства на клетвата на новите конституционни съдии

"Без значение. Просто един гост“. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски лаконично коментира отсъствието на президента от церемонията по полагането на клетва от новоизбраните членове на Конституционния съд, предаде БТА.

Дали решението на президента е лично негово, питайте Корнелия Нинова, тя е приятелка с президента, той изпълнява нейните команди. Както сама разказва, тя го е завела в Президентството. Разказва как го е взела с мръсни кубинки, как го е закарала този, да не казвам какъв, как го е направила президент, за което съжалява. Защото това е наказание за България, обясни Делян Пеевски.

За какво да сигнализирам Прокуратурата, като тя е сигнализирана. Разбира се, ще направим питане на какъв етап са сигналите и дали са скрити, покрити или заровени някъде. Аз нищо не знам просто ще попитам, казусите са публични. Ще направя питане към Прокуратурата по действащи сигнали и производства, какво се е случило, обясни председателят на ПГ на ДПС.

„Пътят на копринката“ не споменавам само аз, тя се споменава от много време. Но сега установих, че тези неща се прикриват и искам да попитам докъде са стигнали. Ще подам питане до Прокуратурата и службите за неща, които са обществено известни по медиите, които с интерес съм прочел и видял. Искам да видя докъде са стигнали.

Антикорупционният фонд, ако наистина ще работи, защо толкова години не свърши нещо и не разследва тези „касиери“, настоя Пеевски.

Нищо не пускам в пространството, напомни Пеевски – в медиите, ако се публикува всичко и не се прикриват нещата, достатъчно се тиражират сигналите. Всичко е ясно - тези лица са известни на обществото и ще станат още по-известни. И надявам се да има свободни медии в България, каза Пеевски.

Делян Пеевски отговори на въпрос за Президентството като „тъмната институция, пълна с кеш“ с: В мига, който съм го видял, започнах да говоря. Аз съм достатъчно ясен. Не мога да разбера защо по тези теми няма нищо по медиите. Най-интересното е, че започнаха вече да ги защитават, започнаха да се трият материали по сайтовете. Чета и много внимателно следя и искам да видя докъде ще стигне и се надявам България да има свободни медии и истината да излезе наяве. Аз искам да има светлина, отново напомни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

За протестите срещу избора на конституционните съдии и продължителността на техния мандат Делян Пеевски обясни, че решението е обосновано от становището на юристите на парламента и Конституцията. Иначе протестите ги видяхме – 8 човека, каза той.

А що се отнася до мнението на адвокатските колегии, председателят на ПГ на ДПС напомни: Адвокатите са за това да защитават клиентите. Аз се изненадвам, че те се изказват по тази тема. Все едно ние да се изказваме по теми, когато се наели клиент дали да се вземат някой клиент. Те имат право да си защитават клиентите. Трябва да има ясно разделение, кой с какво се занимава. Ако имат желание да се изказват в парламента, да се кандидатират, да станат депутати, да могат да гласуват, да си изказват мнението в тази сграда, допълни Пеевски.

Финансовият министър Василев е жертва на една атака от съмнителни сайтове на лица, които записваха посолства, и на олигарси, собственици на медии. Зад тази атака стоят тези олигарси, които притежават медии в България, а то остана един. Вие знаете кой е той , започнете да казвате вие кой е, настоя Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    😭😭😭😭
    Пеевски ,всички сме гости някъде дори и Вие
  • 4
    4
    Сотир
    И Пеевски е временно мулти явление,но докога?
  • 9
    3
    То и ти...
    То и ти си една проста свиня за отстрел. Хайде бе, авджии, какво чакате? Докога този хрантутник ще си разхожда шкембето в Парламента и ще дава акъл?
  • 9
    2
    Пет,р
    То и ти скоро ще отсъстваш но не само от политиката ами и от живота
  • 8
    1
    Pr0
    То и Магнистски е просто едно име.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари