Делян Пеевски: Приехме най-добрия вариант на антикорупционния закон

0
Депутатът от ДПС се надявал членовете на Комисията за противодействие на корупцията да бъдат избрани скоро
Депутатът от ДПС се надявал членовете на Комисията за противодействие на корупцията да бъдат избрани скоро Снимка: ДПС

Депутатът от ДПС се надявал членовете на Комисията за противодействие на корупцията да бъдат избрани скоро

Приехме най-добрия вариант на Закон за противодействие на корупцията. Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, след като депутатите окончателно гласуваха днес новите разпоредби, съобщиха от пресцентъра на партията.

Комисията за противодействие на корупцията е с облекчена структура, управлението е от трима души, които ще ръководят Комисията на ротационен принцип.

Те единодушно избират директора, който ще оглавява специализираната дирекция "Противодействие на корупцията", в която ще има разследващи инспектори и администрация.

Този директор ще е изключително независим, с големи правомощия, за да може да сезира директно двете прокуратури - и българската, и европейската, без да е необходимо одобрението на Комисията, подчерта Делян Пеевски.

Това показва, че има независим човек, без да има цедка - някой, който да може да подбира сигналите, обясни народният представител от ДПС.

Делян Пеевски изрази надежда, че членовете на Комисията за противодействие на корупцията ще бъдат избрани скоро.

Надявам се, че този орган ще работи добре. Но времето ще покаже, обобщи Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    фена на Путин
    Щом ти си в парламента, живо олицитворение на закона Магнитски, значи нищичко не сте приели. Пуснали сте една голяма димка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари