Делян Пеевски: Премиерът да докладва писмено на парламента за казуса „Лукойл”

0
Крайно време е премиер и правителство да информират народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията, заяви депутатът от ДПС
Крайно време е премиер и правителство да информират народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията, заяви депутатът от ДПС Снимка: ДПС

Крайно време е премиер и правителство да информират народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията, заяви депутатът от ДПС

Очакваме министър-председателят да информира писмено Народното събрание относно намеренията, действията и фактическото състояние на нещата по казуса „Лукойл”. И това да бъде сторено до четвъртък вечерта, тъй като в петък в парламента ще се обсъждат именно измененията в Закона за енергетиката и ще се преодолее ветото на президента, като и в двата случая това засяга темата „Лукойл Нефтохим Бургас”. Това е заявил съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в Търговище, става ясно от съобщение на партията, изпратено до медиите.

Според Пеевски било „крайно време премиер и правителство да информират народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията и плащането или не на техните данъци, като изчистят противоречивите информации, които подава „Лукойл”, че няма да си изпълни задълженията към бюджета”, казва той. „Не смятаме за редно назначените от парламента да коментират качеството на приетите от Народното събрание закони и се надяваме това да не се превръща в практика”, уточнява съпредседателят на ПГ на ДПС.

Ако премиерът смята, че има нужда от промени в действащите закони, нека Министерски съвет ги предложи по надлежния ред", настоява Пеевски и коментира: „Да не се окаже, че парламентът е приел правилните закони, а Министерски съвет си върши калпаво работата”. „Това ще стане ясно, когато и ако МС събере тези над 500 млн. лв. данъци от „Лукойл” и когато хората получат обратно 73 ст. на литър заредено гориво на бензиностанциите”, е позицията на Пеевски, изпратена от пресцентъра на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    daskal
    Ами медиите угоднически отразяват всяка негова дума. Гласим го за премиер.
  • 4
    1
    Аз
    Няма ли кой да го спре тоя коч?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари