Делян Пеевски превзема Дубай с кисело мляко и кашкавал

0
Фирми свързани с Делян Пеевски въртят бизнес с българско сирене и кашкавал в Дубай
Фирми свързани с Делян Пеевски въртят бизнес с българско сирене и кашкавал в Дубай

Фирми свързани с Булгартабак и с депутата (и бивш шеф на ДАНС) Делян Пеевски въртят бизнес с българско сирене и кашкавал в Дубай, показа разследване на Биволъ.

Продукцията на „Лакрима“ се харчи в десетки супермаркети в ОАЕ, а дубайският вносител е представляван от индийски гражданин, който представлява също и мажоритарния собственик на „Булгартабак“.

Производител на продуктите с марка “Лакрима” е „Лодис Инвест„,  собственост на Силвия Ботева. Според разследвания на в. “Капитал”  обаче компанията е контролирана от Делян Пеевски.  Придобиването на „Лодис“ и на копривщенската мандра „Дядо Либен“ е финансирано с кредит от Българската банка за развитие, която обилно кредитира и друга знакова компания свързвана с Пеевски – „Водстрой-98“. Пак според „Капитал“, именно Ботева е представлявала „Водстрой 98“ на търгове за едри обществени поръчки в строителството.

Днес продуктите на „Лодис“ могат да бъдат намерени във верига от супермаркети в ОАЕ, като официалният вносител на марката е дубайската фирма Best Dairy General Trading LLC, както личи от етикетите на снимките с кашкавал и сирене „Made in Pazardjik“.

Любопитен факт е, че в същата верига супермаркети се продава и свинско за немюсюлмани. Но не наличието на свинско индикира връзката с Делян Пеевски. Тя се открива през вносителя на продуктите – Best Dairy General Trading LLC. Проверка на Биволъ в дубайските фирмени регистри показа, че мениджър на фирмата е индиецът Рахул Дататрая Нимкар. Същото лице представлява дубайската фирма TGI Middle East. Неотдавна Рахул Нимкар направи неуспешен опит да бъде вписан като управител на Булгартабак-Холдинг.

Източник: Биволъ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари