Делян Пеевски: Парламентът избра незаконна комисия

0
Искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата, попита депутатът от ДПС
Искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата, попита депутатът от ДПС Снимка: ДПС

Искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата, попита депутатът от ДПС

"Избра се абсолютно незаконна комисия, която заменя други органи."

Това каза председателят на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание по повод създадената временна комисия, свързана с употребата на сила на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС), предаде БТА.

Разследване на какво – хората си свършиха работата и овладяха максимално бързо този чудовищен вандализъм, който се случи в София“, коментира той и попита какво ще върши тази комисия, като за разследване има прокуратура и инспекторат.

Съгласно кой закон парламентът има право да разследва, попита Делян Пеевски и допълни, че каквото и да установи парламентът, пак ще го изпрати на прокуратурата.

Той добави, че ДПС са подкрепили комисията да има председател, защото се е видяло, че без техните гласове, няма как да бъде избран такъв. Пеевски посочи, че с гласовете на ДПС за председател е избран Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната – Демократична България".

"Нямат желание, просто я правят с пълен популизъм, за да защитават нещо, не знам какво", коментира той. "Виждам, че колегите искат да разграждат държавата, което се случва от много години. Трябва да почнем да градим нещо, защото скоро сигурно ще има комисия да разследваме и депутати", каза той. Пеевски попита: "искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата", и заяви, че и нея ще я подкрепят.

Той каза, че са излъчили членове на комисията, за да защитят полицаите. Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани, да се прожектират всички кадри, каза Пеевски. По думите му тенденциозно в интернет са публикувани само кадри, на които се виждат бити протестиращи. Той добави, че където има насилие, единици трябва да си понесат отговорността, но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права.

Тази комисия какво ще разследва - само какво, кой е бит и кой не е бит. А защо не се заемат с това да има по-строги санкции за това футболно хулиганство и тези вандали, попита Пеевски. Според него, ако има държава и по-строги санкции, такива неща няма да се случват. Но ние не може да се лишим от полиция. Направо да внесем един закон да закрием полицията. Вие искате ли го това, коментира още депутатът.

В отговор на въпрос Пеевски уточни, че по данъчните закони рамката е изяснена. За което сме „за“, ще бъдем „за“, за което сме „против“ - ще бъдем „против“, добави той.

Попитан за идеята за комисия, която да разследва случая в Министерство на електронното управление, Пеевски уточни, че разговарят с други депутати. По думите му, за да се случи това, трябва да се съберат нужните гласове. Когато имаме готовност, ще го обявим, ако има желание от другите. Аз съм обявил какво ще направим, ако бъдем подкрепени, ще го вкараме, ако не бъдем подкрепени – не, добави Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари